Як пережити травневі пікніки без проблем для здоров’я

Як пережити травневі пікніки без проблем для здоров’я
У травневі свята накривають столи і збираються на пікніки.

 

І втриматися від спокуси поїсти смаколиків просто неможливо. Але варто бути уважними і тримати себе в руках, щоб не переїсти і не заробити собі проблеми зі здоров’ям або зайві кілограми.

Отже, щоб не зіпсувати собі свята тяжкістю у шлунку варто дотримуватися простих правил:

1. Не сідайте за стіл з пустим шлунком, краще за півгодини до застілля з’їсти яблуко, тоді ви трохи “переб’єте апетит”.

2. Якщо є така можливість, вибирайте місце ближче до салатів і легких закусок і починайте трапезу саме з них, а вже потім переходьте до калорійних основних страв.

3. Не поєднуйте непоєднувані страви.

4. Не поспішайте, їжте повільно. По-перше, ви ж прийшли на свято поспілкуватися з друзями, гарно провести час, а не їсти. По-друге, шлунку потрібен час, щоб зрозуміти, що він уже наситився. Це правило дозволить вам не з’їсти зайвого.

5. Не зловживайте алкогольними напоями. Це просто не позначиться гарно на вашому здоров’ї, до того ж алкоголь розпалює апетит, і ви втрачаєте пильність по відношенню до їжі.

Іноді встояти перед спокусою ну просто неможливо.

Якщо ви все таки переїли і відчуваєте тяжкість, то є декілька порад:

1. Прогуляйтесь на свіжому повітрі, замість того, щоб лягти полежати. Це допоможе легше засвоїти їжу.

2. Випийте м’ятний чай. Також дієтологи рекомендують зробити декілька ковтків лимонного соку – чистого або розведеного водою.

3. Пожуйте жувальну гумку. Нехай говорять, що це не дуже корисно, але вона допоможе виділенню шлункового соку, необхідного для того, щоб їжа швидше перетравилась.

4. Іноді справитись з переїданням без лікарських засобів проблематично. Найбезпечніший і найвідоміший засіб, який може допомогти – активоване вугілля!

 

01 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів