На Закарпаття поласувати боґрачем з казана, об’ємом 2,5 тисяч літрів, приїхали 15 тисяч туристів

На Закарпаття поласувати боґрачем з казана, об’ємом 2,5 тисяч літрів, приїхали 15 тисяч туристів
За вихідні відомий термальний курорт відвідали близько 15 тисяч туристів з усієї України та закордону

 

Міжнародний чемпіонат боґрачу, який проводиться в рекреаційному комплексі «Термальні води «Косино» уже вп’яте, зібрав величезну кількість туристів з усієї України та закордону. За вихідні на цьому курорті побували близько 15 тисяч туристів. Відомий гастрономічний фестиваль вперше відвідав голова ОДА, котрий став почесним головою конкурсного журі.

У цьогорічних змаганнях взяли участь команди з різних районів Закарпаття, зі Львівщини, а також Угорщини, – зазначив Геннадій Москаль. – Боґрач, який вони приготували, дуже різниться і за смаком (особливо за гостротою), і навіть за виглядом. Однак, оскільки працювали професіонали, у всіх страва вийшла дуже смачна, тому визначитися, хто кращий, було непросто. Я щиро дякую організаторам за чудовий фестиваль і за цей комплекс, який відомий уже по всій Україні й давно став туристичною родзинкою Закарпаття!

У результаті прискіпливого дегустування з боку журі та відвідувачів, котрі також мали можливість визначити кращий боґрач, переможцем стала команда «Kerteszek» із с.Косонь Берегівського району. Друге місце зайняла команда «Сабіна» із с.Рафайново, а третє – «Oroshazi» з Угорщини. Переможці отримали грошові премії – відповідно 25 тисяч, 15 тисяч та 10 тисяч гривень.

А окрасою фестивалю став боґрач, зварений у велетенському казані об’ємом 2,5 тисяч літрів. На його приготування пішло півтонни м’яса, 100 кг сала і понад 900 кг картоплі!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

02 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів