Закарпатців запрошують на концерт за творчістю геніїв класичної музики – Бели Бартока та Золтана Кодая

Закарпатців запрошують на концерт за творчістю геніїв класичної музики – Бели Бартока та Золтана Кодая
5 травня в залі Закарпатської обласної філармонії відбудеться концерт за творчістю двох геніїв класичної музики XX століття – Бели Бартока та Золтана Кодая.

 

Торік світ відзначав 135-ліття від дня народження Бели Бартока, з нагоди чого Урядом Угорщини 2016-ий був оголошений роком видатного композитора. А цьогоріч збуваються 135-ліття від дня народження і 50-річчя від дня смерті знаного композитора, музикознавця та педагога Золтана Кодая.

Вшанувати згадані річниці та вкотре представити поціновувачам шедеври великих композиторів і покликаний концерт за участі академічного камерного хору "Cantus", камерного оркестру Закарпатської обласної філармонії, а також солістів Золтана Алмаші (віолончель), Дмитра Бондаренка (скрипка), Йожефа Ерміня (фортепіано) та Маріанни Лаби (сопрано). 

Творчість Бели Бартока надзвичайно різноманітна: композитор, піаніст, фольклорист, зберігач народної музики Центральної Європи, викладач Будапештської музичної академії ім.Ф.Ліста. Так само багата творчість Золтана Кодая: його оркестрові й камерні твори є скарбами музичного мистецтва, а обробки народних пісень – родзинками хорового мистецтва.

Примітно, що Бела Барток та Золтан Кодай були не тільки творчими партнерами, але й добрими друзями. В історії мистецтва такі творчі тандеми є доволі рідкісними. Власне, тому і концерт названо "Паралелі".

Початок о 18.30.

Концерт організовує Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді за підтримки управління культури Закарпатської облдержадміністрації.

Управління культури Закарпатської ОДА

 

03 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів