Закарпаття — у ТОП-10 найпопулярніших травневих туристичних напрямків

Закарпаття — у ТОП-10 найпопулярніших травневих туристичних напрямків
На почесному четвертому місці, поступившись цьогоріч "перлині у моря" — Одесі.

 

Українці воліють їздити на екскурсії у західні регіони України, проводити відпустки на курортах Причорномор'я, але на травневі свята їдуть, зокрема, й до Умані. Про це розповів екс-міністр курортів і туризму Автономної республіки Крим Олександр Лієв.

Він наводить деякі дані аналізу попиту на тури по Україні у туроператорів і тематичних запитів в інтернет-пошуковиках, проведеного фахівцями Асоціації індустрії гостинності України. У минулому році внутрішній туристичний потік в Україні склав 20 млн. турпоїздок, які здійснили приблизно 7 млн українців.

За прогнозами, у 2017 році ці цифри збільшаться приблизно на 10%. Перші висновки можна буде зробити за підсумками травневих свят.

Десять найпопулярніших туристичних напрямків по Україні на травневі свята:

1. Київ.

2. Одеса.

3. Карпати.

4. Закарпаття.

5. Львів.

6. Кам'янець-Подільський.

7. Ужгород.

8. Чернівці.

9. Умань.

10. Асканія-Нова.

Найпопулярніші напрямки курортного відпочинку в Україні цього літа:

1. Кирилівка, Федотова коса.

2. Бердянськ.

3. Затока.

4. Одеса.

5. Карпати.

6. Коблево.

7. Залізний Порт.

8. Генічеськ, Арабатська стрілка.

9. Лазурне.

10. Приморськ.

Київ лідирує за попитом як напрям турів на травневі вихідні для некиян з очевидних причин – свята частково збіглися з півфіналом Євробачення-2017, яке саме по собі викликає величезний інтерес.

А Одеса потіснила традиційного лідера весняного туристичного попиту – Закарпаття з усіма нашими сакурами, нарцисами і винними фестивалями. Що стосується точок інтересу незахідного напрямку, в українців в основному на слуху лише уманська Софіївка, заповідник Асканія-Нова.

Але найцікавіше, що за кількістю пошукових запитів в інтернеті України про відпочинок за різними напрямками азовський курорт Кирилівка впевнено випереджає Туреччину.

Так що, можливо, прогноз про десятивідсоткове зростання внутрішнього туристичного потоку занадто скромний, пише сайт "ПроВсе".

 

04 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів