Міський голова Ужгорода приймав високоповажних австрійських гостей – нащадків Габсбургів

Міський голова Ужгорода приймав високоповажних австрійських гостей – нащадків Габсбургів
Президент Міжнародної асоціації «Полум’я миру» Герта Маргаретта Габсбург-Лотрінген та її чоловік Шандор – Великий магістр Мальтійського ордену, нащадки австрійської королівської династії Габсбургів сьогодні зустрілися з міським головою Ужгорода Богданом Андріївим.

 

Високоповажні австрійські гості цими днями перебувають на Закарпатті з одним зі своїх традиційних візитів. Разом із ними приїхали близько трьох десятків представників Посольства миру. На зустрічі в Ужгородській міській раді були також присутні бурмістр общини Бургенланд Леонард Рудольф, журналіст Міжнародної асоціації «Полум’я миру» Вів’єн Розе, заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак, посол Посольства миру в Україні Віктор Голін.

Пані Герта розповіла, що напередодні вони взяли участь у врученні започаткованої в Ужгороді приватної нагороди – Ордену Марії Терезії, цього року її отримав керівник підприємства «Фішер» Василь Рябич, відвідали своїх давніх друзів – вихованців медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя», а сьогодні побували в ужгородській ЗОШ №3, мали цікаву розмову з директором Світланою Фесенко і домовилися про започаткування програми обмінів учнями з однією зі шкіл Відня.

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв подякував гостям за допомогу Ужгороду, Закарпаттю і загалом Україні, добрі справи, які Габсбурги провадять уже багато років. Обмін для школярів, – відзначив, – дуже хороша ідея, адже молоді люди активно сприймають нові, креативні ідеї, розповідають про них вдома і згодом чимало таких ідей реалізовуються.

На зустрічі йшлося також про перспективи укладення угоди про співпрацю з одним із австрійських міст, пані Герта запросила міського голову Ужгорода та делегацію міста відвідати одне з таких, де громада також зацікавлена в налагодженні тісної дружби з обласним центром Закарпаття.

Пан Леонард Рудольф запросив відвідати землю Бургенланд. Відзначив, що добре розуміє проблеми, які доводиться вирішувати міській владі, адже сам вже більше трьох десятиліть працює у складі ради і півтора десятиліття на своїй посаді.

Герта Маргаретта Габсбург запросила Богдана Євстафійовича відвідати і традиційний щорічний прийом, який цього разу планується провести в залі Ратуші Відня. Шандор Габсбург-Лотрінген вручив міському голові Ужгорода медаль Марії Терезії, випущену торік у Відні, напередодні цьогорічного відзначення 300-річчя з дня народження імператриці. А пані Герта приколола відзнаку Міжнародної асоціації «Полум’я миру» і попросила на майбутнє підготувати кандидатури ужгородців, яких теж варто відзначити.

«Важливо підтримувати і поглиблювати наші зв’язки, ми готові продовжувати допомагати Ужгороду, розвивати цікаві ініціативи», – наголосила поважна гостя. Богдан Євстафійович ще раз подякував австрійським партнерам і відзначив, що високі нагороди – це відзнака усім, хто працює для забезпечення миру, добробуту і дружби Ужгорода з європейськими країнами.

Прес-служба Ужгородської міської ради

 

04 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів