Прислів’я «Моя хата скраю», на превеликий жаль, ніхто не відміняв...

Прислів’я «Моя хата скраю», на превеликий жаль, ніхто не відміняв...
Сьогодні, 5 травня, у Хустській СШ №3, яка прославилася на всю Україну завдяки учениці, що під впливом наркотичних речовин вбила рідну матір, відбулася зустріч батьків з представниками силових структур та адвокатами.

 

У Хусті, незважаючи на резонансне вбивство, офіційно немає жодного наркомана, розповідає заступник начальника Хустської поліції Юрій Липчей.

«До компетенції поліції не входить взяття наркозалежних на облік.   Цим займається наркодиспонсер. У нас навіть після реорганізації скоротили відділ боротьби з наркотиками. Наразі ми звернулися до Міністерства щодо поновлення його роботи»,- заявив правоохоронець.

У Хустській СШ №3, яка прославилася на всю Україну завдяки учениці, що під впливом наркотичних речовин вбила рідну матір, 5 травня пройшла зустріч батьків з представниками силових структур та адвокатами. На зібранні мав бути й нарколог, але він не з’явився, пише zakarpatpost.net.

Про саму трагедію під час зустрічі згадували лише поверхово. Чомусь цю тему воліли обминати.

Утім  як повідомила правозахисниця і адвокат Наталія Дубчак, протягом 2016-2017 років у Хусті не було порушено жодної кримінальної справи за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів та психотропних речовин. Парадоксально, адже про проблему в закарпатському містечку знає вся область.

Тим часом присутніх ознайомили із препаратами, за допомогою яких батьки самі можуть перевірити, чи вживає дитина наркотики. Коштує «Снайпер-5» та «Снайпер-10» у межах 200-250 гривень. Тест містить інструкцію, у якій вказано, які маніпуляції потрібно проводити.

Ініціатором зустрічі стали батьки, а саме – хустянин Іван Бігун.

Зважаючи на те, що на Хустщині проживає 32 тисячі неповнолітніх, функціонує 11 міських, 39 сільських шкіл, 10 вищих навчальних закладів, подібні зібрання повинні пройти всюди, адже наркомани в освітніх установах, незважаючи на офіційні дані, є.

Цікаво, що хоч про наркобаронів та наркозалежних багато хто з краян знає, чомусь люди мовчать. Така поведінка є традиційною для більшості закарпатців, адже прислів’я «Моя хата скраю» ніхто не відміняв… На жаль.

 

05 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів