Карпатські коники — новий міжнародний ноу-хау проект

Карпатські коники — новий міжнародний ноу-хау проект
Національний природний парк «Синевир» відвідала делегація Бещадського національного парку (Польща).

 

Мета візиту – обмін досвідом між природоохоронними установами сусідніх країн та обговорення деталей співпраці з питань спільної реалізації міжнародних проектів.

У складі делегації з Бещадського парку – заступник директора з наукової роботи Томаш Вільніцкі, керівник організаційного відділу Адам Лень, керівник осередку з розведення коней гуцульської породи Агрешка Яцковська, доктор Мар’ян Фешчик, який є співробітником Фундації польських ботаніків, представник товариства «Прокарпатія» Малгожата Поціаш. Гостей з Польщі супроводжувала провідний науковий співробітник Інституту екології Карпат Оксана Мароскевич. Їх вітав директор НПП «Синевир» Микола Дербак разом з іншими відповідальними працівниками установи.

Зустріч відбулася у візит-центрі, де колег з Бещадського національного парку інформовано про територіальну структуру і особливості функціонування НПП «Синевир», перспективи і виклики, які постають сьогодні перед природоохоронцями. Польській делегації презентовано документальний фільм про праліси нашого краю, які претендують на статус Всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО, а також організовано екскурсії до визначних місць парку.

Наступного дня відбулася робоча нарада партнерів міжнародного проекту з розведення коней гуцульської породи, який подано на розгляд Європейській Комісії за програмою «Польща-Білорусь-Україна». Окрім згаданих представників з Польщі та НПП «Синевир», у засіданні взяли участь декан географічного факультету УжНУ Іван Калинич, представник інженерного факультету УжНУ Наталія Каблак, співробітники Інституту розвитку Карпатського регіону Олександр Рейті і Марія Ричвид.

На нараді обговорено технічні моменти та особливості роботи над згаданим проектом, який пройшов перший етап відбору, попереду – другий, до якого слід належно підготуватися. Особлива увага приділена ноу-хау проекту, а також питанням його управління, комунікації, довгострокового впливу на цільові групи, необхідної документації тощо.

 

 

06 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів