2017 рік для Ужгородського коледжу культури і мистецтв – визначний

2017 рік для Ужгородського коледжу культури і мистецтв – визначний
Це рік його 70-літнього ювілею.

 

Викладачі, студенти, працівники бібліотеки коледжу організували та провели Тиждень циклової комісії, чим і привернули увагу всіх до славного ювілею навчального закладу. Згідно програми успішно пройшла презентація збірки «Бібліотечні курйози» (Ужгород, 2017) до якої ввійшли найбільш кумедні зразки бібліотечних запитів, які працівники бібліотеки збирали впродовж багатьох років. Укладач видання – завідувачка бібліотеки Елеонора Лукеча поділилася досвідом роботи над збіркою та зачитала найбільш веселі і чудернацькі запити користувачів.

Долучилася до святкування ювілею коледжу та проведення Тижня циклової комісії теж випускниця бібліотечного відділу, успішний працівник Ужгородської центральної міської бібліотеки  Андріана Гузак. У 2016 року Гузак Андріана та Тороній Єлизавета стали переможцями степендіальної програми «Бібліотека, яка об’єднує» (Угорщина). Ця програма проводиться і фінансується урядом Угорщини. Приймають  в ній участь країни Карпатського регіону : Угорщина, Словакія, Україна, Сербія, Хорватія, Румунія. Переможці цієї програми мають можливість провести один місяць в Угорщині і підвищити фаховий рівень. Учасники програми відвідують інформаційні центри, музеї, заклади  культури, бібліотеки знайомлячись з досвідом роботи. А також проходять стажування у найбільших бібліотеках Будапешта, Егера та Кечкемета.

Також Андріана розповіла, що на Закарпатті діє ГО «Спілка Угорських бібліотекарів Закарпаття»(голова спілки Варга Єва),  та про  Угорський  Фонд «Бетлен Габор», який дає змогу через написання проектів та грантів якісно підвищити матеріально-технічну базу та  бібліотечне обслуговування закарпатських бібліотек.

Насамкінець Андріана подякувала своїм викладачам Стойка М.П., Гомоляк М.М., Алексишинець С.Ю. та бібліотекарю Ужгородського коледжу культури і мистецтв Лукечі Е.Ю., за те, що привили любов до бібліотечної професії. Бібліотекар – це стиль життя .

Інформацію підготувала

Бібліотекар Ужгородської ЦМБ Лейла Мамедова

 

07 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Надія 2017-05-07 / 18:23:18

    Правильно буде Словаччина, а не Словакія!