На Закарпатті відсвяткували виноробний фестиваль «Угочанська лоза»

На Закарпатті відсвяткували виноробний фестиваль «Угочанська лоза»
У неділю у Виноградові відзначили ХІІ-й відкритий фестиваль виноградарів-виноробів «Угочанська лоза». Це була завершальна частина масштабного свята, яке почалося ще в четвер із дегустації вин і продовжилося в суботу екскурсією вузькоколійним потягом від Виноградова до Шаланок.

 

Гості «Винного шляху Боржавською вузькоколійкою» мали можливість скуштувати закарпатські вина під живу музику, потанцювати разом із фольклорними колективами на зупинках, а також відвідати дегустаційний зал у с.Шаланки й придбати продукцію місцевих виноробів.

У неділю свято почалося в центрі міста театралізованою ходою, яка вирушила до історичного парку Перені. Саме тут, в амфітеатрі, відбулася урочиста частина – нагородження найкращих виноробів, які змагалися в номінаціях «Біле сухе вино», «Червоне сухе вино», «Ізабельне вино» та «Десертне вино». До речі, крім продукції місцевих виноробів на фестивалі можна було скуштувати й вина гостей свята, котрі приїхали з угорського м.Егер та румунського повіту Сату-Маре.

– Усього на «Угочанській лозі» було представлено 112 видів вин, до яких відвідувачам пропонували традиційні закарпатські закуски, – зазначив присутній на святі Геннадій Москаль. – Кожне село оформило садибу в своєму неповторному стилі, так що численним гостям було що випити, чим закусити і на що подивитися. На фестиваль приїхала величезна маса народу з усієї України, крім того, тут були туристи не тільки із сусідніх, а й дальніх країн. На сьогодні «Угочанська лоза» – це один із кращих винних фестивалів Закарпаття, а в перспективі, коли ми активніше задіємо Боржавську вузькоколійку, дегустаційні зали й винні підвали на Виноградівщині, він однозначно стане найкращим виноробним святом, на яке цілеспрямовано будуть приїжджати туристи із дальнього зарубіжжя. 

 

 

 

 

 

 

moskal.in.ua

 

08 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів