Небайдужі ужгороді зарибнили міські водойми мальками коропа та судака

Небайдужі ужгороді зарибнили міські водойми мальками коропа та судака
Ужгородські рибалки та ініціатива "Кірпічка" сьогодні, 9 травня, запустили кілька сотень мальків коропа (20-40 гр.) у міські водойми, зокрема на озері у парку "Перемога", Чорному озері, Кар'єрі та каналі загальним обсягом у 50 кг.

 

Активісти мають намір відновити біорізноманіття водойм міста, які постраждали від лютих морозів та цьогорічного мору. Коропи досить добре нерестяться, справляються із фітопланктоном та у своєрідний спосіб фільтрують озера від заболочування. Окрім, аматорської риболовлі, зарибнені озера є кормовою базою для пернатих, які облюбували наші водойми. Ужгородці сподіваються, що міська влада зверне увагу на занедбаність рекреаційних зон міста та розпочне їх облаштування у 2018 році. До прикладу, на Кірпічці потрібні днорозчищувальні заходи із застосуванням спецтехніки водгоспу.

Загалом ужгородці зібрали на зарибнення 4591 грн. Це трохи більше від потрібної суми, тому надлишок коштів вирішено спрямувати на закупівлю для Кірпічки та Чорного озера додатково мальків судака.

Ініціатива "Кірпічка" висловлює вдячність кожному хто долучився до збору коштів. Також окрема вдячність власнику рибника, який довідавшись про цілі ініціативи, зробив суттєву знижку. На кожному кілограмі активісти заощадили 15 грн. Додаткові витрати склали доставка до Ужгорода та спеціальні мішки з додатковим киснем (400 грн.).

Джерело: Громадянська ініціатива "Кірпічка"

 

09 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів