"Минай" — володар Кубка Закарпаття

"Минай" — володар Кубка Закарпаття
У фінальній зустрічі за Кубок Закарпаття з футболу на поле виноградівського стадіону «Юність» вийшли місцевий «Севлюш» та «Минай» з Ужгородщини.

 

 В обох команд увесь матч була чимала група підтримки. Навіть, у «Миная» вона була більш гучніша, ніж в команди-господаря.  

Перед стартом  фінального матчу під акомпанемент поліцейського духовного оркестру Олександр Садварі виконав державний гімн України.

А далі розпочався сам матч.

З перших хвилин гри стало видно, що минайська команда надвмотивована і націлена на перемогу. Кращий голеодор минулорічного чемпіонату почав розхитувати захисні лінії «Севлюша».  Але стовідсоткову голеву нагоду втратили саме господарі кубкового фіналу. Захисник «Миная» Владислав Образцов після подачі кутового у власному карному майданчику завалив Юрія Чонку. Арбітр Ярослав Козик вказав на пенальті. Правда переграти Денису Ребрику досвідченого воротаря Дмитра Бабенка не вдалося, навіть добивання нападника виноградівців Михайла Чедрика вийшло невдалим.

Здається цей нереалізований пенальті надломив господарів поля. Вже атака у відповідь «Миная» стала голевою, забиває все той же Роберт Гегедош. «Минай» і не думав збавляти обертів, а продовжив в такому ж дусі. Хороші нагоди для взяття воріт мали Максим Минайленко, Роберт Гегедош, Яромир Лобода, та надійно зіграв воротар, а в окремих випадках кіпера «Севлюша» підстрахували оборонці, які виносили м’яч з лінії воріт та поперечина воріт.

У перерві матча публіку розважав чудовим співом заслужений артист України Олександр Садварі.

Розв’язка наступила в другому таймі. На стартових хвилинах гри господарі провели кілька атак, які завершилися неточними ударами.   А на 75-й хвилині матчу Яромир Лобода правим краєм прорвався до воріт «Севлюша» й перекинув кіпера, а на дальній стійці в ворота господарів м’яч підправив Роберт Гегедош. Через чотири хвилини невідпорно пробиває капітан «Миная» Владислав Микуляк. На 82-й хвилині вже юркий Василь Пиняшко, проходить двох оборонців «Севлюша» й доводить рахунок до розгромного – 4:0. Господарі навіть не змогли відповісти голом-престижу. Хоча хорошу нагоду мав Михайло Реплюк та цього дня відмінно діяв Дмитро Бабенко, який не дав жодного шансу виноградівців.

Далі помпезно проходила церемонія нагородження, в якій взяли участь голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, народні депутати України – Михайло Ланьо, Валерій Лунченко, голова ФФЗ – Іван Дуран, його заступники Мирослав Щербей, Станіслав Сухан, відомий футбольний агент Шандор Варга, міський голова Ужгорода – Богдан Андрії та Виноградова – Степан Бочкай та знаний екс-гравець «Динамо» Василь Рац.

Також нагороджували гравців в окремих номінаціях: найкращим бомбардиром Кубка став гравець «Ужгорода» -  Руслан Соскида, кращим гравцем у складі «Севлюша» – Василь Вашкеба, у «Миная» - Дмитро Бабенко. Далі слідувало нагородження медалями срібного призера Кубку, а на завершення вручення золотих медалей та кубка переможцю цих змагань – ФК Минай.

Микола Гібалюк, тренер ФК «Минай»:

В чемпіонаті в попередньому матчі ми зіграли в нічию в Іршаві, але на цей матч ми зібралися, були дуже сконцентровані, хоча деякі футболісти грали з травмами. Ми задоволені грою й результатом.

-          Гадаю, ключовий епізод у матчі стався, коли Д.Бабенко відбив пенальті…

-          Так. Дмитро досвідчений воротар, він відмінно відіграв у матчі.

-          Які цілі на чемпіонат?

-          У нас – високі завдання – чемпіонство. Вже завтра у нас тренування і готуємося до матчу в чемпіонаті.

Михайло Кополовець, гравець ФК «МИнай»:

-          Нам не вдалося стати переможцями в зимовій першості, тому цей трофей для нас дуже важливий. Ми переграли суперника повністю, насамперед по настрою на гру, ще й Дмитро Бабенко відбив пенальті, який визначив переможця у цій зустрічі.

Роман СЕНИШИН

 

11 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів