Ужгород зацікавлений у поглибленні взаємовигідної співпраці з Хорватією

Ужгород зацікавлений у поглибленні взаємовигідної співпраці з Хорватією
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв зустрівся сьогодні із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні Томіславом Відошевічем, який перебуває з робочим візитом на Закарпатті.

 

У зустрічі також взяли участь керуючий справами виконавчого комітету Ужгородської міської ради Олена Макара, в.о. заступника міського голови Ігор Фартушок, перший секретар Посольства Республіки Хорватія в Україні Єлена Періч, начальник відділу міжнародних ґрантових програм та інновацій міськради Вікторія Тарахонич.

"Хорватія завжди підтримувала Україну, наші держави мають подібні історії з огляду на війни, у яких доводиться відстоювати свою землю, права та свободи громадян", - сказав Томіслав Відошевіч і відзначив, що йому дуже приємно знову навідатися до нашого міста. Попередній його візит був восени минулого року, на День Ужгорода. "Між нашими країнами склалися дружні відносини, разом з тим, важливо поглиблювати співпрацю, особливо щодо залучення інвестицій, розвитку економіки, туризм, культури", - сказав пан посол.

"Ужгород приділяє велику увагу розвитку міжнародного співробітництва, має майже два десятки міст-побратимів, серед них і хорватське. Днями делегація міської ради якраз повернулася з Пули", - зазначив міський голова Богдан Андріїв, і додав, що Ужгород зацікавлений, аби дружні стосунки лише зміцнювалися, реалізовувалися спільні проекти, які будуть на користь обом сторонам.

"Хорватію відвідує багато українських туристів, проте хотілося б, щоб і хорвати частіше приїжджали в Україну, на Закарпаття, в Ужгород", - відзначив Богдан Євстафійович

"У нас активно розвивається туристична галузь, можна гарно відпочити, є багато цікавих пам'яток історії та архітектури", - зауважив Ужгородський міський голова.

На підтримку Хорватії можна розраховувати і в подальшому, запевнив Томіслав Відошевіч, відзначивши разом з тим, що Україна мусить пройти шлях впровадження реформ. І робити це не для Європи, а насамперед для себе.

Сьогодні ж в Ужгороді відбудеться презентація виставки фотографій "Зелено-блакитна Хорватія" хорватського фотографа Марка Врдоляка, інформує прес-служба Ужгородської міської ради. На виставці представлено 40 робіт. Фотороботи автора виставлялись на численних виставках в Хорватії, США, Канаді, Італії, Литві, Польщі, Словаччині, Ісландії, Данії, Швеції, Фінляндії, Ірландії та Латвії, Болгарії. В Україні виставка "Зелено-блакитна Хорватія" була представлена у Почесному консульстві Республіки Хорватії у місті Святогірськ на Донеччині, у Києві, Рівному, Луцьку. Унікальні мистецькі роботи покликані ще більше зблизити український та хорватський народи, тому їх і презентують нині в Ужгороді.

 

11 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів