Школярі Ужгорода з поліцією допомагали пішоходам правильно переходити дорогу

Школярі Ужгорода з поліцією допомагали пішоходам правильно переходити дорогу
У рамках Тижня безпеки дорожнього руху працівники управління превентивної діяльності Закарпатської поліції провели профілактичну лекцію в ЗОШ №12 м.Ужгорода.

 

Сьогодні, 11 травня, в Ужгородську ЗОШ №12 завітали гості в погонах – працівники управління превентивної діяльності Закарпатської поліції. Правоохоронці провели урок із безпеки дорожнього руху для близько ста учнів 5-6 класів. Цей захід відбувся в рамках Тижня безпеки дорожнього руху, який проходить в ці дні в державі.

Старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху УПД ГУНП області Лідія Мацецка розповіла дітям про дотримання правил безпеки дорожнього руху,  наголосивши на важливості світловідбиваючих елементів на одязі й ранцях школярів, аби водії здалеку бачили дитину на дорозі. Дітям дали приміряти  спеціальні світловідбиваючі жилети. Далі їм продемонстрували фільм про дорожні знаки.

У свою чергу старший інспектор ювенальної превенції Андрій Курта нагадав, що невдовзі розпочнуться літні канікули. Тож аби діти не втрапили в біду на вулиці чи під час відпочинку, їм слід дотримуватися відповідних правил поведінки. Зокрема, старші діти за відсутності дорослих повинні наглядати за малечою, пояснювати їм, як вести себе на вулиці, в побуті, на природі тощо.

Після завершення лекції чотири десятки учнів Ужгородської ЗОШ-12 одягнули світловідбиваючі жилети і вийшли у супроводі правоохоронців на перехрестя вулиць Заньковецької - Грушевського в місті. Там вони допомагали пішоходам переходити дорогу на пішохідних переходах, а також провели своєрідний флешмоб для водіїв автотранспорту, демонструючи своє знання правил безпеки дорожнього руху.

На завершення заходу заступник директора 12-ї школи Тетяна Курінна і класний керівник Мар’яна Негер подякували правоохоронцям за цікаву й пізнавальну лекцію й запросили їх знову в гості.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

11 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів