Вірастюк на Закарпатті судитиме найсильніших людей України

Вірастюк на Закарпатті судитиме найсильніших людей України
Про розвиток стронгмену на Закарпатті та найближчі спортивні змагання з цього виду сьогодні журналістам під час прес-конференції розповіли керівник обласного осередку федерації стронгмену України Олексій Мальцев, керівник титульного спонсора федерації Ярослав Перец та медіа консультант Андрій Сусол.

 

Як зауважили представники федерації стронгмену, що змагання з цього виду дуже видовищні й наближчим часом у нас відбудуться кілька міжнародних змагань. Зокрема, вже 20 травня в Мукачеві пройде етап кубка Європи серед важковаговиків (від 110 кг і вище). А наступного дня (21 травня) як зазначив очільник крайової федерації О.Мальцев  в с. Сторожниця (Ужгородський район) відбудеться етап кубку України зі стронгмену, куди з’їдуться найсильніші богатирі України. Розпочнуться змагання о 15:00, а головним суддею на заході буде титулований український богатир, який у минулому був визнаний найсильнішою людиною планети Василь Вірастюк. Стронгмени змагатимуться у п’ятьох видах серед яких такі цікаві вправи як «прогулянка Конана» (навантаження на руки до 300 кг), «коромисло» (перенесення ваги 350 кг на плечах на відстань 20 метрів),  лонг-ліфт (піднімання на час 120 кг колоди), фермерська хода та тяга платформи.

Після завершення змагань також відбудеться прес-конференція за підсумками змагань, в якій візьме участь і головний суддя змагань Василь Вірастюк. 

А в липні цього року в Сваляві відбудеться етап чемпіонату Європи, як зазначили організатори заходу, що вже нині на участь у цих престижних змаганнях зареєструвалися 70 учасників з понад 20 країн Старого світу.

Головною проблемою для строгменів на Закарпатті – є відсутність бази, нині ж вони займаються в спорткомплексі «Юність» де за їх словами їм підняли орендну плату та й умови не зовсім придатні для занять строгменом. Тому вже нині федерація планує збудувати спортивний зал, який би дозволяв займатися цим спортом.  

Семен МИХАЙЛИК для uzhgorod.net.ua

 

11 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів