З нагоди 70-річчя Ужгородського коледжу культури і мистецтв відбувся масштабний святковий концерт

З нагоди 70-річчя Ужгородського коледжу культури і мистецтв відбувся масштабний святковий концерт
Вражаючу концертну програму для своїх шанувальників підготував колектив Ужгородського коледжу культури і мистецтв - закладу, відомого не тільки на Закарпатті, але й в усій Україні та далеко за її межами своїми випускниками, історією та традиціями. З нагоди його 70-річчя в обласному муздрамтеатрі відбувся напередодні масштабний святковий концерт, який назвали "В мистецтві, натхненні, любові" .

 

Глядацька зала була вщент переповнена: на ювілейний концерт прийшли не тільки теперішні педагоги і студенти коледжу, а й викладачі, що вже зараз на заслуженому відпочинку, колишні вихованці, керівники області та міста, представники галузі культури, творчих спілок, батьки студентів, просто поціновувачі.

Присутнім розповіли про минуле і сьогодення коледжу, який розпочав свою історію у 1947 році в Хусті як технікум із підготовки культосвітніх працівників. А з часом, коли закладу стало «тісно» у райцентрі, коледж переїхав до Ужгорода. Нинішній колектив - це 107 висококваліфікованих педагогів, майже 300 студентів, які навчаються на семи спеціальностях: "Музичне мистецтво", "Менеджмент соціокультурної діяльності", "Сценічне мистецтво", "Хореографія", "Інформаційна, бібліотечна та архівна справа", "Народна художня творчість" і "Бібліотечна справа". Очолює коледж Наталія Шетеля, котра також колись була випускницею цього закладу.

На свою адресу іменинники сьогодні почули багато вітань, добрих слів, щирих побажань. Зокрема, з ювілеєм колектив Ужгородського коледжу культури і мистецтв привітали та вручили відзнаки заступник голови-керівник апарату Закарпатської облдержадміністрації Олександр Петік, перший заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв.

«Майстерність студентів коледжу вражає. Те феєричне дійство, яке ми всі зараз побачили, достойне найвищої похвали, достойне найкращих сцен України, - сказав у своєму вітальному слові Богдан Андріїв. – Велика вдячність педагогічному колективу, особисто директору закладу Наталі Шетелі. Я бачив, як вона хвилювалася за своїх вихованців, спостерігаючи за програмою із глядацької зали».

«Заклад готує чудових працівників сфери культури і варто сказати, що жодне мистецьке дійство в місті не обходиться без участі талановитих студентів, творчих колективів коледжу», - підкреслив Богдан Євстафійович. 

За значний особистий внесок у розвиток мистецтва, високий професіоналізм, творчу діяльність він вручив грамоти Ужгородської міської ради працівникам Ужгородського коледжу. Відзнаки отримали викладачі Олена Белович, Лідія Гряділь, Олександр Карбованець, Наталія Микита, Маріанна Сухолова, Людмила Ухач, Марина Філяк, В’ячеслав Худяков, Ольга Черниченко та Оксана Шолох.

Прес-служба Ужгородської міської ради

 

13 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів