В Ужгороді створять бібліотеку з... людей!

В Ужгороді створять бібліотеку з... людей!
Проект "Жива бібліотека" запрацює в ужгородському "Совиному гнізді". Створять його представники громадської ініціативи "Equality lab". Організаторки пояснюють: проект потрібен, аби зруйнувати низку стереотипів, які склалися в суспільстві стосовно ставлення до представників якихось певних професій чи меншин.

 

Також організаторки зазначають, що «Жива Бібліотека» влаштована і працює зовсім, як справжня. Тільки наповнюють її не паперові книги, а живі люди, і читання - це діалог двох особистостей.

Проект має на меті допомогти кардинально різним людям знайти спільну мову і позбутися упереджень, забобонів, стереотипів щодо оточуючих і, можливо, дізнатися щось нове про себе.

"Книгами" у проекті будуть люди, що належать до різних субкультур, релігій; люди різної сексуальної орієнтації; представники професій; люди, що ведуть незвичайний спосіб життя, які не вписуються в суспільні рамки, люди з цікавим життєвим досвідом. "Читачі" зможуть через особисте спілкування скласти свою власну думку про, здавалося б. відмінних від них людей. 

Перше "засідання" в бібліотеці відбудеться вже 21 травня в Совиному гнізді. 

Щоб стати читачем/кою "Живої бібліотеки", потрібно зареєструватися в бібліотекаря/ки, які працюватимуть при вході до "Живої бібліотеки". 

http://uzhgorod.net.ua

 

15 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів