Закарпатські митники вилучили «меблі» вартістю майже 680 тис. грн

Закарпатські митники вилучили «меблі» вартістю майже 680 тис. грн
Працівники Закарпатської митниці ДФС припинили ввезення на територію України товарів з приховуванням.

 

В зону митного контролю митного поста «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС в напрямку «в'їзд в Україну» заїхав вантажний автомобіль «VOLVO» з напівпричепом «SCHMITZ» під керуванням нашого співвітчизника.

Згідно з поданими до митного контролю товаросупровідними документами через кордон в митному режимі «імпорт» переміщувались «меблі» вартістю майже 1 млн 433 тис. грн.

Під час проведення митного контролю та повного митного огляду вантажу, із залучення експерта-оцінювача, встановлено, що у напівпричепі знаходиться 263 вантажних місця, що на 252 місця більше ніж заявлено в товаросупровідних документах. Також встановлено часткову невідповідність наявного товару відомостям зазначеним в товаросупровідних документах за кількістю, комплектацією та найменуванням моделей.

Зауважимо, що відповідно до вимог п.1 ч.2 ст.191 Митного кодексу України перевізники зобов’язані під час прийняття товарів до перевезення перевіряти точність відомостей щодо кількості вантажних місць, їх маркування, номери, зовнішній стан товарів та їх пакування. У разі неможливості такої перевірки, – вносити відповідний запис до міжнародної автомобільної накладної (CMR). В наданому поясненні водій зазначив, що він був присутній під час завантаження товару, але не вів підрахунок завантажених місць.

Таким чином, громадянин України перемістив через митний кордон України товар з приховуванням від митного контролю, шляхом подання органу доходів і зборів України, як підставу для його переміщення документів, що містять неправдиві дані щодо кількості вантажних місць товару, найменування моделі, комплектації та його вартості.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Наразі складено протокол про порушення митних правил, товари, що є безпосередніми предметами порушення митних правил, загальною вартістю понад 679 тис. грн, вилучено до рішення суду.

ДФС у Закарпатській області

 

16 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів