Холодна весна вплинула на вартість закарпатської полуниці

Холодна весна вплинула на вартість закарпатської полуниці
Цьогоріч через прохолодну весну дозрівання полуниці, у порівнянні з минулим роком, за словами фермерів, затягнулося щонайменше на 2 тижні.

 

А тут ще й заморозки в першій половині травня. Пані Клара каже,що в цей період полуниця як раз почала квітнути. Жінка каже,що від ризиків у аграрній сфері не застрахований ніхто, але неприємно витративши стільки зусиль та коштів на вирощування, обробку та догляд за ягодами практично на фінальній стадії зазнати таких збитків.

Разом з тим деякі фермери намагаються врятувати полуницю від заморозків прикриваючи агроволокном. Проте, заморозки в поєднанні з опадами зводять нанівець усі зусилля фермерів роблять подеколи безсилим і такі засоби для запобігання наслідкам холоду. Тим більше,що таких морозів у травні не спостерігали давно.

До речі, холодна весна вплинула і на вартість полуниці – якщо минулого року в такий час можна було купити кілограм ягід в середньому за 30 грн,то сьогодні ціни коливаються в межах 60-70 грн за кілограм,і прогнози невтішні – полуниць цьогоріч небагато,а тому ціни знизяться не суттєво.

М-студіо

 

17 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів