Юні футзалівці-закарпатці хоч і програли у Києві, проте пам’ятні призи отримали

Юні футзалівці-закарпатці хоч і програли у Києві, проте пам’ятні призи отримали
13 та 14 травня на майданчиках київського спорткомплексу ЦСК ЗСУ проходили матчі вже третього за ліком турніру «Шкільна футзальна ліга України», який був організований за підтримки Асоціації футзалу України, Федерації футболу України, Міністерства по справах сім’ї, молоді та спорту та Міністерства освіти та науки України. Закарпаття на цих змаганнях представляли учні Великоберезнянської гімназії.

 

У сезоні 2016/2017 р.р. взяли участь більш ніж 3000 шкільних команд та 30000 учнів п’ятих класів з усієї України. А до Всеукраїнського фіналу пробились 16 найкращих шкільних команд, які подолали міські, регіональні та зональні етапи змагань.

Важливість проведення подібних змагань в Україні беззаперечна, адже турніри допомагають підтримувати спортивний дух країни, сприяють фізичному розвитку нового покоління та сприяють вихованню майбутніх футбольних зірок.

– Шкільна футзальна ліга – це інвестиція у майбутнє, один із наймасштабніших спортивних проектів для школярів у країні, – наголосив перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко під час церемонії нагородження команд – Розвиток дитячо-юнацького футболу та футзалу були і продовжують залишатися пріоритетними для національної асоціації, а зростання з кожним роком кількості учасників змагань підтверджує те, що ми рухаємось у правильному напрямку.

Вадим Костюченко також передав усім учасникам вітання від президента Федерації футболу України Андрія Павелка. Окрім того, вітальний лист надіслав міністр по справах сім’ї, молоді та спорту Ігор Жданов.

– Ми на цьому не зупиняємось. – зазначив Президент Асоціації футзалу України Сергій Владико. – Минулого року до Всеукраїнського фіналу Шкільної футзальної ліги пробилося дванадцять команд, а цього року – вже шістнадцять. Разом з Федерацією футболу України, Міністерством по справах сім’ї молоді та спорту та Міністерством освіти та науки ми продовжимо надалі займатись цим проектом і будемо робити все для того, щоб у наступному році кількість фіналістів збільшилась. Дякую за підтримку цього турніру учням, вчителям, директорам шкіл, партнерам цих змагань, а також натхненнику цього проекту – віце-президенту Асоціації футзалу України Вадиму Каганову – без їх розуміння та підтримки не було би цього проекту та цього Всеукраїнського фіналу. Для нас головна мета цього турніру – підтримка здорового образу життя. Але ми також будемо раді, якщо хтось з цих юних та талановитих хлопчиків зможе дорости до рівня гравця національної збірної України з футзалу.

Відзначимо, що переможцями третього сезону стали учні ЗОШ № 47 з Херсона, які у фіналі переграли футзалістів бердичівського НВК № 10.

Закарпаття на цих змаганнях представляли учні Великоберезнянської гімназії.

Юні футболісти навчаються у гімназії тільки перший рік, однак вони давно займаються футболом під керівництвом професійного тренера Івана Рогача. За їхніми плечима неодноразові перемоги в різних турнірах: Всеукраїнський турнір з футзалу «Кубок ДЮХФШ Синай-2017», «Карпатія» (Ужгород), «Легенди Спартака» (Львів), «Галицькі канікули» (Львів), європейський форум «Пряшев» (4 місце) та інші.

Представник – учитель фізичної культури Великоберезнянської гімназії Майдич Василь Васильович.

Результати матчів за участі закарпатців у груповому раунді, який відбувся 13 травня.

Великоберезнянська гімназія (Закарпатська обл.) – ЗОШ № 5 (Слов’янськ) – 1:0.

НВК № 26 (Рівне) – Великоберезнянська гімназія (Закарпатська обл.) – 2:1.

Бобровицька гімназія (Чернігівська обл.) – Великоберезнянська гімназія (Закарпатська обл.) – 0:1.

14 травня наші земляки зіграли з такими результатами:

Матч за 7 місце. СШ № 1 (Івано-Франківськ) – Великоберезнянська гімназія (Закарпатська обл.) – 4:0

Плей-офф. Великоберезнянська гімназія (Закарпатська обл.) – ТСШ № 29 (Тернопіль) 0:1

За підсумками змагань були визначені найкращі гравці у чотирьох номінаціях. Окрім цього, Оргкомітет Шкільної футзальної ліги України визначив найкращих гравців у складах усіх шістнадцяти команд-учасниць Всеукраїнського фіналу. Найкращим гравцем команди «Гімназія» став Василь Цигак.

Кожен з гравців був нагороджений пам’ятними призами від партнерів Шкільної футзальної ліги України.

Оболок за матеріалами прес-служби Асоціації футзалу України

 

17 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів