Закарпатським водолазам-контрабандистам буде несолодко: прикордонники створили водний патруль

Закарпатським водолазам-контрабандистам буде несолодко: прикордонники створили водний патруль
Правоохоронці упевнені, що водне патрулювання буде успішно виявляти браконьєрів, контрабандистів та нелегалів.

 

Спільний водний патруль відтепер охоронятиме кордони по річці Тисі на Закарпатті. Прикордонники Мукачівського і Чопського загонів почали відпрацьовувати взаємодію з патрулем рибоохорони, передає "5 канал". На їхню думку, водний патруль дасть змогу запобігти браконьєрству, нелегальному перетину кордону та переміщенню контрабанди. У представників кожної служби – свої завдання.

Рибоохорона перевіряє дозвільні документи на риболовлю, прикордонники – чи не порушений режим перебування у прикордонній смузі. Лише від початку року на Тисі затримали понад 40 порушників, які намагалися переправити через річку великі партії цигарок.

Інформацію про кількість спільних патрулів і режим їхньої роботи не розголошують, та зважаючи на 200-кілометровий водний кордон із Румунією, Угорщиною і Словаччиною, екіпаж буде не один.

"Даний вид патрулювання звичайно є ефективним, тому що він дає змогу для вжиття превентивних заходів, тобто, як для виявлення вже безпосереднього злочину чи підготовки до вчинення протиправної діяльності на кордоні, так і для так званого відлякування контрабандистів", – розповіла начальник прес-служби Мукачівського прикордонного загону Олеся Федорова.

5.ua

 

18 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів