МНСники відпрацьовували в Ужгороді вміння пройти пожежну естафету та бойове розгортання

МНСники відпрацьовували в Ужгороді вміння пройти пожежну естафету та бойове розгортання
До того ж — з мотопомпою. Рятувальники переконані: подібні вправи неодмінно допоможуть у професійній діяльності.

 

120 рятувальників Закарпаття зібралися на ужгородському стадіоні «Авангард». Упродовж дня вони змагаються в різних видах пожежно-прикладного спорту. Основна мета заходу — виробити в рятувальників навички реагування в складних ситуаціях та обрати кращих з кращих для того, щоб гідно представити Закарпаття на наступному етапі змагань.

Дмитро ЛЕШКО, заступник начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України в Закарпатській області:

Передбачає популяризацію пожежно-прикладного спорту серед особового складу підрозділів управління з метою вироблення в них професійних навичок а також для того, щоб укомплектувати збірну команду Управління для участі в чемпіонатах України з пожежно-прикладного спорту.

Василь Калінін уже кілька років захищає честь Закарпаття на Всеукраїнських змаганнях рятувальників. Пожежно-прикладним спортом займається ще зі школи.

Василь КАЛІНІН,учасник змагань із м. Ужгород:

З 10 класу. І вже минуло 15 років, цей спорт не покидає моє життя, а я не покидаю цей спорт. Для мене підйом по драбині у вікно 4 поверху є легшим процесом. Можливо, бо я цьому багато приділяв уваги, більше тренувався. Стомтерова смуга перешкод дається мені важче. Може, це у зв’язку з фізіологічними властивостям.

У кожній команді з Чопа, Виноградова, Сваляви, Великого Березного та інших населених пунктів — по 10 рятувальників. Крім таких вправ, як подолання стометрової смуги з перешкодами, підйом по висувній та штурмовій драбинах у вікна третього та четвертого поверхів, учасники відпрацьовують вміння пройти пожежну естафету та бойове розгортання з мотопомпою. Переконують: подібні вправи неодмінно допоможуть у професійній діяльності.

Іван ФУЦУЛ, учасник змагань із смт. Воловець:

Ці змагання допомагають підвищити професіоналізм, завжди тримати себе в тонусі. Щоб при виїзді можна було вчасно та оперативно зреагувати. Також підвишують майстерність. Змагання проводять кожного року, щоб показати, хто у своїй професії кращий. Хто як тренувався — той так і виступає.

10 кандидатів із найкращими результатами увійдуть до збірної команди Закарпаття для участі в Чемпіонаті України з пожежно-прикладного спорту. Також рятувальники області впевнені: такі відпрацювання — додаткова підготовка до небезпечного для нашого краю періоду, коли активізуються пожежі в екосистемах.

Джерело: УжІнформ

 

19 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів