Мешканець Львівщини довіз італійське вино тільки до Закарпатської митниці ДФС

Мешканець Львівщини довіз італійське вино тільки до Закарпатської митниці ДФС
Працівники Закарпатської митниці ДФС виявили у громадянина України не вказані в митній декларації та не заявлені при усному опитуванні алкогольні напої італійського виробництва.

 

Перетинав митний кордон мешканець Львівщини сьогодні, 22 травня, на митному посту «Тиса» автомобілем «Fiat Ducato».

Для походження митного контролю співвітчизник обрав «червоний коридор». Працівники митниці запропонували йому заповнити митну декларацію, в якій українець вказав свої паспортні дані, відомості про транспортний засіб та наявність у нього багажу з особистими речами. При усному опитуванні громадянин підтвердив ці відомості та заперечив наявність у нього будь-яких інших товарів, в тому числі таких, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено.

Однак, в ході митного контролю транспортного засобу та речей громадянина України, окрім сумок з особистими речами митники виявили алкогольні напої італійського виробництва: вино виноградне біле, червоне та рожеве «Prosecco», «Prosecco Vino Spumante», «Castelli Romani Rosso», «Vino Bianco», «Vino Rosso», «Rosso», «Rosato». Загальна кількість пляшок складає 65 шт (78 л.).

Виявлені продукти харчування та алкогольні напої знаходились у вантажному відсіку транспортного засобу, їх громадянин визнав своєю власністю.

Таким чином, громадянин України не заявив за встановленою формою в митній декларації точні відомості про переміщувані ним через митний кордон України товари, які в даній кількості підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та обмежені для переміщення через митний кордон України.

Алкогольні напої в обсягах, визначених Митним кодексом України, а саме: вино виноградне червоне «Castelli Romani Rosso», у скляній пляшці, місткістю 1,5 літра, пропущено громадянину України через митний кордон.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених статтею 472 Митного кодексу України.

Складено протокол про порушення митних правил, алкогольні напої вилучено до рішення суду. Їх вартість потребує додаткової оцінки із залученням спеціаліста-експерта.

ДФС у Закарпатській області

 

22 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. 777 2017-05-22 / 16:28:15

    Митникам на лапу не дав чудна країна