Завтра в Ужгороді освятять відновлене єврейське кладовище

Завтра в Ужгороді освятять відновлене єврейське кладовище
Цього тижня у Закарпатській області відбудуться церемонії освяти чотирьох відновлених єврейських кладовищ, які були занедбані та практично знищені під час та після Голокосту.

 

Єврейські кладовища були відновлені та приведені до ладу Благодійною організацією “Благодійний фонд І-Ес-Джей-Еф Східна Європа”, що діє за підтримки Міністерства Закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Завтра, 23 травня, церемонія відбудеться в Ужгороді (мікрорайон Радванка) о 14:00. 

Такі ж церемонії 24 та 25 травня пройдуть у Горінчові, Вишкові та Липчі Хустського району.

У церемоніях візьмуть участь нащадки євреїв-вихідців із вищезазначених сіл, які спеціально заради участі у церемонії приїдуть зі Сполучених Штатів Америки, Німеччини та Ізраїлю. А також представники німецького, словацького та румунського посольств, представники органів місцевого самоврядування.

Вітальне слово виголосить Генеральний директор “Благодійного фонду І-Ес-Джей-Еф Східна Європа” Філіп Кармель.

Місія “Благодійного фонду І-Ес-Джей-Еф Східна Європа” полягає у захисті тисяч покинутих і занедбаних єврейських кладовищ у країнах Центральної та Східної Європи.

Для отримання більш детальної інформації щодо проведення церемоній освяти кладовищ на Закарпатті або щодо діяльності “Благодійного фонду І-Ес-Джей-Еф Східна Європа” ви можете звернутися до представника фонду Наталії Відєнєєвої за номером +380 (44) 425-35-18 або за електронною поштою [email protected]

 

22 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів