Як "Cantus" в "білому домі" в Ужгороді представляв нову програму про світло і темінь душі

Як "Cantus" в "білому домі" в Ужгороді представляв нову програму про світло і темінь душі
Чарівний спів, злагоджена гра струнного квартету та чудові фортепіанні партії - саме цим вчора зачаровував ужгородців камерний хор "Cantus" під керівництвом знаного в краї музиканта Еміла Сокача.

 

Концерт відбувся в атріумі Закарпатської ОДА. Разом із хором на сцені виступив струнний квартет у складі Крістіни Сурми, Юлії Рошко, Івана Кіса та Петра Сокача, а також солісти-інструменталісти - Леся Гайдук, Петро Сокач, Дмитро Шевченко, Оксана Щербата та Анна Тромпак. 

Хор виконав свою нову програму "Темна та світла ніч душі", до якої увійшли 11 творів кількох сучасних композиторів, наприклад, Мортена Лаурідсена та Петеріса Васкса. 

"Світ душі людини - таємничий та непізнаваний, що страждає у темряві та шукає свій власний шлях до світла у віршах поетів різних епох і в музиці сучасних композиторів", - зазначив керівник хору Еміл Сокач.

11 хорових творів зачарували публіку, дехто навіть розчулився до сліз. Часто ми чуємо, що сучасна академічна музика надто складна для сприйняття, тому багато колективів навіть не беруть сучасні твори до своїх репертуарів. Однак на концерті хору "Cantus" усі мали змогу переконатися, що сучасна музика здатна зачарувати, приголомшити та розчулити. І сприйняття музики, без сумніву, залежить і від того, хто і як її виконує. 

uzhgorod.net.ua

 

24 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів