"Оболонь" - "Бужора" (U17): футбольний двобій завершився перемогою гостей

"Оболонь" - "Бужора" (U17): футбольний двобій завершився перемогою гостей
«Бужора» здобула другу поспіль перемогу й з такою грою цілком може розраховувати на третю до ряду в неділю 28-го травня в матчі з «Ужгородом».

 

Ці два юнацькі колективи з Хуста та Іршави вже кілька років ведуть запеклу боротьбу за місце під сонцем. Були роки, коли «Оболонь» виривала нагороди від іршавців, а в минулому сезоні навпаки вже «Бужора» змогли зійти на п’єдестал пошани на заздрість хустським одноліткам. Головна причина цьому – зміни в складі пивоварів. Із попереднього «золотого покоління» тільки Роберт Пилип, Владислав Хайнас, Олександр Фляшко та Владислав Бобіта на даний час закріпились в основному складі «Оболоні». У молоді, що прийшла їм на зміну, багато спокус поза футболом, тому в минулому році вони не змогли витримати турнірного шляху. У «Бужори» все трохи краще, бо на Іршавщині є своя ДЮФЛ, звідки черпає таланти не тільки Віктор Цогла, а й його колеги з Довгого.
 
Даний двобій хоча й пройшов за майже рівного володіння м’ячем, та все ж відчувалась якась впевненість у діях гостей, та навпаки нервовість у їх опонентів від того, що їм не вдається довести свою роботу на полі до логічного завершення. На 3-й хвилині Гузенко ударом зі штрафного з 25-ти метрів з лівого флангу влучив у ближній кут. Маринець змістився й зреагував. Через чотири хвилини Полянський на завершенні атаки по центру заробив право на штрафний із 32-х метрів. Кляп пробив у сантиметрах над поперечиною.
 
Та трохи згодом спрацювала одна із контратак гостей правим флангом, на завершенні якої Марковцій вибіг на воротаря, перекинув його, цим самим давши собі м’яч на хід, оббіг Зейкана і легенько спрямував круглого під дальню стійку – 1:0. Через дев’ять хвилин Чічіна влучив у ближній нижній кут зі штрафного з 25-ти метрів із правого флангу. Маринець у падінні зреагував. Далі гостям вдалась розрізна передача на протилежний край штрафного майданчика, де Марковцій влучив у ближній кут без шансів на відбиття й оформив дубль – 2:0.
 
Через дві хвилини Чічіна навісив із кутового з правого флангу у центр штрафного майданчика й Гузенко головою підкорегував м’яч трохи вище поперечини. Ще через дві хвилини Гангур, на завершенні наступу по центру зі зміщенням вліво, заробив право на штрафний, а Чічіна обвідним пострілом влучив під праву стійку. Маринець у стрибку перевів на кутовий, продемонструвавши свій найкращий сейв, і дозволив своїй команді піти на перерву в хорошому гуморі.
 
Другу половину матчу трохи активніше розпочали господарі, які на 40-й хвилині змогли вивести віч-на-віч із воротарем Чопика, та проти Дані порушив правила Яцура, що переслідував його позаду. Цим самим Василь врятував свою команду від голу, однак все ж побачив перед собою «пряме червоне світло». Після цього гості ще більше відтягнулись у захист, тому їх опонентам було дуже важко дістатись до чужого штрафного майданчика. А на 64-й хвилині іршавці вибігли в контратаку по центру. Марковцій зіграв у стіночку з Глебою й влучив у правий кут. Зейкан зреагував. Та вже за мить і він був безсилим врятувати свою команду від голу. Дмитро Глеба віддав на хід Киніву по правому флангу, а Василь прострілив на ділянку перед лінією штрафного майданчика на іншого Киніва. Іван влучив у правий верхній кут. Зейкан у стрибку хоча й зачепив, та від його руки круглий зрикошетив у дев’ятку його брами – 3:0.
 
У момент коли завершувався основний час матчу арбітр призначив спірний м’яч у штрафному майданчику, хоча іршавці вважали, що вони мали б розіграти вільний після зупинки з приводу ушкодження гравців. Хокейне вкидання в чужій карній зоні виграли господарі, після чого переможець цієї локальної дуелі Чопик отримав удар по нозі, стук від якого було чути метрів за двадцять від місця події. Шимон вказав на позначку. Сам постраждалий із точки влучив точно в лівий нижній кут. Маринець стрибав, та не дістав – 1:3. Цей епізод не на жарт завів його опонентів. Так Жуков десь в період фінального свистка сказав кілька «теплих» слів асистенту №1, за що трохи згодом вибачився, та все ж отримав другу жовту картку «в роздягальню».
 
«Бужора» здобула другу поспіль перемогу й з такою грою цілком може розраховувати на третю до ряду в неділю 28-го травня в матчі з «Ужгородом». Та далі, 4-го червня, на підопічних Цогли очікує виїзна битва юнацьких титанів у Виноградові проти місцевого «Севлюша», де навіть нічия з підопічними Котубея та Чонки буде вартувати розгромній перемозі в інших матчах.
 
«Оболонь» же з виноградівськими футбольними вундеркіндами зустрінеться вже на тиждень раніше, тому реабілітуватись за домашнє фіаско їм буде ще важче, ніж його уникнути в самій грі з «Бужорою». Утім, буде ще й тур 6-й, коли до міста над Тисою завітає все той же молодий «Ужгород» і вже там підопічні Юрія Мовчана дадуть собі ради. Принаймні в це щиро вірять фани з Хуста.
 
Арбітр – Юрій Шимон
 
Асистенти – Валерій Шкура та Ігор Гарлач
 
Делегат ФФЗ – Іван Кувік
 
20 травня, місто Хуст, стадіон «Карпати», ясно і спека, 100 глядачів
 
«Оболонь» U17 Хуст – «Бужора» U17 Іршава –– 1:3 (0:2)
 
Голи: Чопик, 70+1 – Марковцій, 12, 24, Іван Кинів, 65.
 
«Оболонь» U17: Віктор Зейкан, Роман Ващишин, Олександр Гангур, Олександр Гузенко, Валентин Гриджук, Владислав Кадош (Едуард Фиця, 53), Дмитро Пилип, Ігор Стеценко (Сергій Енеді, 36), Станіслав Хомечко, Михайло Чічіна (Михайло Сеньо, 36), Даниїл Чопик.
 
Запасні: Станіслав Кисіль, Станіслав Божан, Олександр Верешко, Олег Фекете.
 
Тренер – Юрій Мовчан.
 
«Бужора» U17: Василь Маринець, Ростислав Матіко, Дмитро Глеба, Іван Кормош, Василь Кинів, Іван Хила, Петро Кляп ( Василь Яцура, 36), Даниїл Марковцій (Василь Галас, 69), Михайло Полянський, Іван Кинів (Богдан Жуков, 67), Михайло Кормош.
 
Запасні: Тарас Глеба.
 
Тренер – Віктор Цогла.
 
Вилучення: Яцура, 40 (фол останньої надії), Жуков, 72 (друга жовта за розмови з арбітром) (обидва – «Бужора»).
Євген СВИЩО, lobda.at.ua

 

24 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів