Окремі плани літнього оздоровлення дітей на Закарпатті не витримують жодної критики

Окремі плани літнього оздоровлення дітей на Закарпатті не витримують жодної  критики
Для прикладу, в Міжгірському районі передбачено оздоровити 11 дітей, у Виноградівському та Рахівському – 45 та 49 відповідно, в м. Берегово – 40.

 

На Закарпатті на оздоровлення та відпочинок дітей пільгових категорій в обласному та місцевих бюджетах передбачено шістнадцять мільйонів гривень. Це наполовину більше фактичних видатків на оздоровлення у 2016 році.

Однак аналіз джерел фінансування свідчить, збільшили суму на оздоровлення лише в обласному бюджеті - 10 мільйонів 600 тисяч гривень проти 6-ти мільйонів, виділених минулоріч. А з бюджетів міст, районів та територіальних громад  області – 5 мільйонів 400 тисяч гривень, що на 700 тисяч гривень менше, ніж у 2016 році. На цьому під час наради, присвяченій організації оздоровлення та відпочинку дітей наголосила заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Наталія Омелянюк.

Зменшення видатків у порівнянні з фактичними видатками  2016 року допущено Ужгородською, Свалявською, Виноградівською райдержадміністраціями та Мукачівським міськвиконкомом.

Берегівською, Великоберезнянською, Воловецькою, Хустською райдержадміністраціями взагалі не передбачено  видатків на оздоровлення дітей другий рік поспіль. Не заплановано на сьогодні оздоровлювати дітей і в Мукачівському районі.

«Окремі плани оздоровлення дітей не витримують ніякої  критики. Для прикладу, в Міжгірському районі передбачено оздоровити  11 дітей, у Виноградівському та Рахівському – 45 та 49 відповідно, в м. Берегово – 40.  У місті Чоп передбачено виділити 45 тисяч гривень, за рахунок яких заплановано оздоровити 85 дітей», - наголошує Н. Омелянюк.

Загалом на території Закарпаття діятиме 145 дитячих закладів для оздоровлення та відпочинку, зокрема, 27 стаціонарних позаміських, 136 пришкільних.

 

24 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів