Додайте собі ніжності – в обласній бібліотеці в Ужгороді витинанки на літературні мотиви

Додайте собі ніжності – в обласній бібліотеці в Ужгороді витинанки на літературні мотиви
Крім книжкової складової, виставка-ярмарок «Книга-фест-2017» в Ужгороді, яка проходила вчора, мала й мистецькі акції. Першою стало відкриття виставки витинанок «Літературні мотиви» Емми Левадської 24 травня в обласній бібліотеці.

 

Емма Левадська – за фахом дизайнер. Але, за словами художниці, Закарпаття диктує особливий підхід до мистецтва, творче коло спонукає розвиватись, конкурувати. На творення витинанок мисткиню наштовхнула етнографічна культура краю. Пані Емма переконує, що такою технікою можна створювати найрізноманітніше – оформляти книги, театральні вистави тощо. «З будь-якого твору можна вихопити ідею для витинанки. Її можна швидко і гарно розкрити. Витинанка – це елегантна робота, яка не потребує багато матеріалів», - каже художниця й додає, що обожнює твори, авторів і дітей.

За словами педагога-мистецтвознавця Аліни Роман, довкола пані Емми є аура, заряджена енергія, яка спонукає всіх навколо на творчість. «Емма Левадська – багатогранний митець. Вона вивчає, аналізує те, що її цікавить, видає продукт, а потім повертається до напрацьованого», – коментує фахівець.

Емма Левадська навчає обдарованих діток цієї техніки. Витинанками її вихованці вже оформили майже десяток книг, зокрема збірки Людмили Кудрявської.

З елегантними і ніжними творами Емми Левадської на літературні мотиви можна буде помилуватися в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка до середини червня. Чергова виставка художниці в Ужгороді запланована на жовтень цього року.

uzhgorod.net.ua

 

 

26 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів