Загиблих на Донбасі героїв у "зелених кашкетах" вшанували на Закарпатті

Загиблих на Донбасі героїв у "зелених кашкетах" вшанували на Закарпатті
Встановленням меморіальної дошки у місті над Латорицею.

 

Сьогодні в м. Мукачево відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки воїнам-прикордонникам Штолцелю Вільгельму Володимировичу та Кісу Роберту Петровичу, які загинули у зоні АТО у 2014 році.

Пам’ятний знак встановили на фасаді Мукачівської школи №4, де навчались герої-прикордонники.

Прикордонники, представники міської влади та правоохоронних органів, громадських організацій та духовенства, рідні, учні та вчителі школи вшанували пам’ять загиблих.

Мужність та героїзм прикордонників під час виконання бойового завдання є прикладом самовідданого служіння Батьківщині, Українському народові, патріотизму і вірності обов'язку, стійкості в ім’я миру та збереження цілісності України. 

Президент Петро Порошенко 2014 року підписав Укази «Про відзначення державними нагородами військовослужбовців Збройних сил України» та нагородив посмертно Вільгельма Штолцеля та Роберта Кіса орденами «За мужність» III ступеня.

Нагадаємо, солдат Вільгельм Штолцель загинув 11 липня 2014 року в результаті обстрілів бойовиками позицій прикордонників на сході України. Патрульний прикордонного відділення  прикордонної застави оперативно-бойової комендатури «Закарпаття» Чопського прикордонного загону Західного регіонального управління Роберт Кіс  помер 12 жовтня 2014 року від поранень, отриманих під час ворожих обстрілів також на сході України.

 

26 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів