Головний інспектор праці Закарпаття зустрівся з мером Ужгорода. Про що домовилися?

Головний інспектор праці Закарпаття зустрівся з мером Ужгорода. Про що домовилися?
Начальник Управління Держпраці у Закарпатській області Богдан Дорош та його перший заступник Василь Грицик провели цього тижня двосторонню робочу зустріч з головою Ужгородської міської ради Богданом Андріївим.

 

 У заході також взяв участь заступник міського голови Ігор Фартушок. Йшлося про реалізацію положень постанови Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року від № 295, якою передбачено делегування частини повноважень щодо здійснення контролю за додержанням вимог трудового законодавства  органам місцевого самоврядування.

У ході зустрічі Богдан Дорош зауважив: «Нещодавно були затверджені Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та Порядок здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю. Таким чином, виконавчі органи міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад отримали право, згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  перевіряти на відповідних територіях підприємства, установи та організації, як комунальних так і інших форм власності, а також фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, за трьома напрямами: оформлення трудових відносин, додержання мінімальних  гарантій в оплаті праці, своєчасної та в повному обсязі оплати праці. Контрольні повноваження інспекторів будуть підтверджені службовими посвідченнями встановленої Мінсоцполітики форми».

 Василь Грицик звернув увагу присутніх на те, що державний контроль за додержанням законодавства про працю здійснюватиметься новими інспекторами у формі інспекційних відвідувань та невиїзних інспектувань. А порядок і форма складання актів, довідок та вимог також визначатимуться Мінсоцполітики.  Водночас наголосив, що керівники виконавчих органів рад та їх заступники матимуть повноваження притягати до відповідальності порушників трудового законодавства.

Сторони домовилися  про тісну співпрацю, а також обмінялися думками з приводу підбору кадрів на посади потенційних інспекторів праці, їх навчання, ведення роз’яснювальної роботи з боку Управління Держпраці.

Джерело: Управління Держпраці у Закарпатській області

 

26 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів