Пленер майстрів пензля пройшов на території Закарпатського музею народної архітектури та побуту

Пленер майстрів пензля пройшов на території Закарпатського музею народної архітектури та побуту
Сьогодні, 26 травня, на базі Обласного організаційно-методичного центру культури відбувся обласний семінар-пленер «Ужгород травневий», у якому взяли участь понад 20 художників, серед яких як аматори, так і професіонали.

 

Мета заходу – налагодження зв’язків та обмін творчим досвідом і новими ідеями між митцями з усіх районів Закарпаття та напрацювання навиків у написанні пейзажу.

Цьогоріч митці малювали на території Закарпатського музею народної архітектури та побуту, мали можливість поспілкуватись у невимушеній, дружній атмосфері. 

У семінарі-пленері взяли участь Емма Левадська, Надія Кіс, Андрея Павук, Тетяна Сопільняк, Олександр Сидорук, Василь Вовчок, Марина Цуга, Микола Іванчо, Костянтин Ковган, Володимир Мишанич із міста Ужгород; Ірина Попдякуник, Антон Секереш, Наталія Рибар, Віктор Грабар із міста Мукачево; Ольга Гал та Любов Шпак із міста Виноградів; Надія Матіко з Іршавщини; Магдалина Березанич із смт Великий Березний; Іван Стегура, Іван Мушак, Віктор Андріанов із Перечинського району; Юрій Вийгеш із Тячівщини.

Привітала художників директор Обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Дрогальчук

Член Національної спілки художників України Олена Кондратюк розповіла про те, як вона працює над створенням сюжетних картин, розкрила своє розуміння мистецтва. Лекція закінчилася дискусією про творчість, успіх митця тощо.

У рамках семінару-пленеру його учасники відвідали художній салон «Арт-Про», де ознайомилися з роботами провідних митців Закарпаття. На завершення відбувся огляд і обговорення виконаних робіт та підведення підсумків. 

Володимир Мишанич, провідний методист Закарпатського ООМЦК, Закарпаття онлайн

 

26 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів