В УжНУ завершили Тиждень студентської дружби «Бограч-фестом»

В УжНУ завершили Тиждень студентської дружби «Бограч-фестом»
Для студентів Ужгородського національного університету цей тиждень видався цікавим та насиченим, адже в університеті проводили Тиждень студентської дружби. Спершу студенти вишу змагалися за першість з футболу, волейболу, баскетболу, крикету та настільного тенісу. На завершення ж організатори влаштували Студентський фестиваль, де обирали найсмачніший боґрач, насолоджувалися яскравою концертною програмою та «відривались» на дискотеці просто неба.

 

Організували захід УжНУ спільно з Закарпатським угорськомовним товариством студентів та молодих дослідників (ЗУТСМД), а проводили трьома мовами: українською, угорською та англійською.  

Участь у фестивалі взяло 11 команд, серед яких українські, угорські та індійські. Представники факультету суспільних наук, історії та міжнародних відносин, міжнародних економічних відносин, туризму та міжнародних комунікацій, стоматологічного, математичного, медичного факультету №2   розпочали свої приготування за декілька годин до офіційного відкриття.

У дружній атмосфері хлопці та дівчата розкладали вогонь, різали м'ясо та овочі. Допомагали студентам їх викладачі, декани чи їх заступники. Викладач стоматологічного факультету Юрій Локота каже, що прийшов аби підтримати бойовий дух своїх студентів. «Як молодий викладач, я чудово розумію студентів, адже їм потрібно показати хороший приклад. Цей фестиваль – хороша можливість познайомитися з іншими факультетами, для подальшого спілкування та співпраці, а також навчитися працювати спільно та злагоджено».

Поки боґрач варився студентів розважали яскравою концертною програмою. Різноманіття танцювальних та вокальних виступів змусили глядачів не відходити далеко від сцени. Танці фольклорного гурту «Бокрета», запальні виступи індійського колективу «Bangora» та нігерійських студентів, потужні вокальні виступи Аліни Татарінової, Яни Голінки, Брігітти Варги, Георгіни Форкош, Вікторії Булеци та багатьох інших подарували вечору яскраву та незабутню атмосферу.

Окрім концерту учасників та гостей фестивалю розважали різноманітними конкурсами. Зокрема у конкурсі «Хто шукає, той знайде» учасники шукали в натовпі сонцезахисні окуляри, взуття фірми Nike, несли до сцени поварів та картоплю.

 

 «Нинішня подія – свято дружби. Як команди, що варитимуть боґрач, так і учасники концертної програми належать до різних національностей, нині ж всі об’єднані спільною метою – презентувати смачні страви та  добре відпочити. У концерті також беруть участь колективи запрошені з Угорщини, як танцювальні, так і співочі. Вже три роки поспіль ми проводимо цей захід і переконані, що для того аби чудово відпочити не потрібно їхати закордон, ми самі можемо влаштувати якісний та потужний фестиваль» - розповідає голова ЗУТСМД Богларка Богаті.

Офіційне відкриття фестивалю розпочалося близько сьомої години вечора, з приїздом проректора з навчально-виховної роботи Ігоря Короля, та поважних гостей, які привітали учасників та побажали перемоги усім командам.

Оцінювали кулінарні вміння студентських команд журі у складі проректора Ігоря Короля, голови ЗУТМСМД Богларки Богаті, консула Угорщини Ласла Куті, начальника відділу національностей та релігій Закарпатської ОДА Йосипа Резеша та польських гостей з Люблінського католицького університету Іоана Павла ІІ - Войцеха Ліса та  Піотра Закревскі.  Долучилися до складу журі також голова Студради УжНУ Вікторія Микулянець та голова Профкому студентів УжНУ Ростислав Головчанський. Цього дня поважному журі вдалося покуштувати не тільки декілька видів боґрача, але й поласувати традиційними індійськими ставами.

Студент медичного факультету №2 Балкаран Сїнгх розповідає, що команда не бере участь у приготуванні боґрачу, однак потішить відвідувачів не менш смачними стравами.  «Нині ми будемо готувати рис з куркою та млинці. Всі студенти мають можливість покуштувати традиційну індійську кухню, адже це справді смачно. Поєднання спецій, м’яса та овочів не залишить нікого байдужим».

Традиційні індійські смаколики виявилися до душі багатьом учасникам фестивалю, серед яких і студент факультету здоров’я та фізичного виховання Михайло Скукіс: «Смачно! Дуже незвично для української кухні, але мені смакує. Надзвичайно багато пряностей, спецій, але взагалі не гостро. Подобається, що на подібному фестивалі можна покуштувати щось нове, а ще й таке смачне».

Скуштувавши усі страви та підсумувавши бали журі визначило переможців. Так, найоригінальніший боґрач на думку суддів приготувала команда «Team Balkaran», які отримали подарунки від організаторів та грошовий приз. Однак, команда відмовилася від грошей та попросила використати їх на наступному фестивалі.  А переможцем «Бограч-фесту» та автором найсмачнішої страви стала команда «Ungvary Józanéletück».

Тиждень студентської дружби та Студентський фестиваль продемонстрували, що УжНУ відкритий для всіх його студентів. Учасники заходу відпочивали, знайомилися та спілкувалися в невимушеній атмосфері. Організаторам  вдалося провести фестиваль на високому рівні та подарувати незабутні враження. Після нагородження найкращих команд фестивалю студенти продовжили відпочивати та насолоджуватися дискотекою під зоряним небом.

 Вероніка Кобаль,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

27 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів