Рятувальники та лісники продовжують спільні пожежно-тактичні навчання з ліквідації лісових пожеж

Рятувальники та лісники продовжують спільні пожежно-тактичні навчання з ліквідації лісових пожеж
26 травня, в урочищі Потічок на території лісового масиву Велятинського лісництва ДП «Хустське лісове дослідне господарство» відбулось пожежно-тактичне навчання з ліквідації лісової пожежі.

 

Навчання мали на меті вiдпрацювати взаємодiю мiж пожежно-рятувальними пiдроздiлами Хустського гарнiзону, працівниками лісового господарства та іншими спецслужбами району, а також  перевірити оперативну готовність особового та техніки до дій у випадку виникнення пожеж в природних екосистемах.

За тактичним задумом навчань, через необережне поводження з вогнем людей, які відпочивали в лісі, виникло загорання сухої трави на території лісового масиву із подальшим загоранням лісових насаджень на  площі 1 га. Про пожежу було одразу повідомлено  керівництво лісництва та рятувальників 10-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хуст.

Першими до місця виникнення пожежі прибувають фахівці лісового господарства, які за допомогою ранцевих оприскувачів та «хлопавок» розпочинають гасіння.  

Вже за декілька хвилин до місця виклику прибувають рятувальники м. Хуст. На місці створюється оперативний штаб. Вогнеборці та лісники долають пожежу спільними зусиллями. Загалом до навчань залучено 12 рятувальників та 3 одиниці пожежної техніки, а також 18 чоловік від ДП «Хустське лісове дослідне господарство».

Подібні навчання відбулись того ж дня і в Свалявському районі Закарпатської області.

У ДСНС України у Закарпатській області

 

27 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів