Закарпатці навіть за умов безвізу користуватимуться картками малого прикордонного руху "по повній"!

Закарпатці навіть за умов безвізу користуватимуться картками малого прикордонного руху "по повній"!
Так як перевагою останніх є в тому, що її власнику не потрібно буде доводити документально мету своєї поїздки та пред'являти інші документи та довідки, які можуть вимагати прикордонна поліція будь-якої країни ЄС.

 

Угоди про малий прикордонний рух, укладені з Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією, діятимуть і після запровадження безвізового режиму з країнами ЄС. Про це повідомив Департамент консульської служби МЗС.

— Запровадження безвізового режиму для короткотермінових поїздок громадян України не матиме впливу на порядок поїздок громадян України, який застосовується в рамках угод про малий прикордонний рух. Угоди про малий прикордонний рух, укладені з Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією, застосовуватимуться і надалі, - йдеться у повідомленні.

Перевага картки малого прикордонного руху у тім, що не потрібно буде доводити документально мету своєї поїздки та пред'являти інші документи та довідки, які можуть вимагати прикордонна поліція будь-якої країни ЄС.

Адже існує перелік документів, які ви можете надати на кордоні для підтвердження мети перебування, наявності коштів і наміру повернутися назад, але він не вичерпний, усе залежить від конкретних обставин.

Наприклад, на малий прикордонний рух з Угорщиною мають право мешканці понад 380 населених пунктів Закарпаття. Дозвіл дає право на багаторазовий безвізовий в’їзд та на безперервне перебування максимальною тривалістю 3 місяці на прикордонних територіях Угорщини.

Однак раніше власник картки з малим прикордонним рухом мав право їхати лише до населених пунктів, які знаходяться в радіусі 50 км від кордону. За порушення правил загрожувала депортація.

Вартість консульського збору на видачу дозволу малого прикордонного руху дорівнює 20 Євро. Пенсіонери, діти до 18 років, утримані особи до 21 років та інваліди отримують дозвіл безкоштовно.

Слід зазначити, що попит закарпатців на отримання малого прикордонного руху зі Словаччиною минулого року виріс удвічі.

Джерело: Мukachevo.net

 

28 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів