На Закарпатті втретє відбувся поетичний конкурс «ЛІТатош»

На Закарпатті втретє відбувся поетичний конкурс «ЛІТатош»
У рамках шостого фестивалю середньовічної культури «Срібний Татош» відбувся літературний конкурс «ЛІТатош». У поетичному змаганні взяло участь близько двох десятків учасників з різних куточків України та Закарпаття.

 

Переможцями у дитячому конкурсі стали учні літературної студії «Джерельце» мукачівської школи № 2 ім. Т. Шевченка. Перше місце посів Андрій Бідюк, друге – Андріана Варга, третє – Марія Варга. Анна Федака отримала заохочувальний приз журі.

Майстер-клас із приготування овечого сиру від Геннадія Москаля, Василя Щура та Богдана Андріїва став родзинкою фесту на Синевирському перевалі

У дорослій номінації переможцями стали: І місце – Ірина Бобик (Львів), ІІ місце – Тарас Марищук (Івано-Франківськ), ІІІ місце – Катерина Мучичка (Ужгород), ІV – Михайло Геревич (Берегово) та Назар Мулярчук (Тернопіль). Заохочувальний приз журі отримали Орися Москва-Печарська (Львів) та Олеся Чепелюк (Хуст).

До журі конкурсу входили закарпатський письменник, автор книжки «Легенди Срібної Русі» Олександр Гаврош, поетеса і керівник ансамблю середньовічної музики «Львівські менестрелі» Олена Дадукевич  та  завідувач відділу науково-методичної роботи Закарпатського краєзнавчого музею Наталія Тарасенко.

За словами голови журі Олександра Гавроша, цьогорічний літературний Татош показав високий рівень: «Це один із не багатьох поетичних конкурсів на Закарпатті, який є справді всеукраїнським. Родзинкою цього змагання є спроби творити поезію на середньовічну тематику. Тому цей конкурс чудово вписується у загальну атмосферу фестивалю «Срібний Татош» і надає йому інтелектуального виміру. Доречно було б запровадити і змагання бардів та співаної поезії, яка власне бере початки із середньовіччя».

uzhgorod.net.ua

 

29 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів