Москаль: Підрядники, яких підшукала ДФС для модернізації пунктів пропуску на кордоні з ЄС, взяли 30 відсотків грошей і втекли

Москаль: Підрядники, яких  підшукала ДФС для модернізації пунктів пропуску на кордоні з ЄС, взяли 30 відсотків грошей і втекли
Минулого тижня під час наради в Луцьку під головуванням Президента України голова Закарпатської ОДА заявив, що Державна фіскальна служба (ДФС) провалила підготовку України до введення безвізового режиму з каїнами Євросоюзу.

 

– Грантові гроші, виділені Євросоюзом на модернізацію двох міжнародних пунктів пропуску, що розташовані на Закарпатті («Ужгород – Вишнє Нємецке» на українсько-словацькому кордоні та «Лужанка – Берегшурань» на українсько-угорському кордоні), так і не використані, – наголосив Геннадій Москаль. – Хоча модернізація цих двох МПП значно прискорила би пропуск туристів як із боку України, так і в зворотному напрямку. Підрядники, яких  підшукала ДФС, взяли 30 відсотків грошей і втекли, зараз ЄС проводить за даними фактами аудит.

По-друге, ще з 2015 року, одразу після мого призначення на Закарпаття, ми добиваємося відкриття 19-ти нових пунктів пропуску з країнами ЄС: 8 – з Угорщиною, 6 – із Румунією, 4 – зі Словаччиною і 1 – із Польщею. Багаторазово зверталися в з цього приводу в Кабмін, окремі міністерства та ДФС. На наші звернення накладалися «грізні» резолюції «До виконання», «Терміново розглянути» і т.д., але реальної роботи зроблено не було. Вдалося домовитися про відкриття тільки одного МПП – «Велика Паладь – Нодьгодош» на українсько-угорському кордоні. Закарпатська ОДА на своєму рівні вичерпала всі можливості для відкриття нових пунктів пропуску на кордоні України та Євросоюзу, але так і не відчула підтримки з боку центральних органів виконавчої влади.

Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів України, Міністерству закордонних справ, Державній фіскальній службі та Державній прикордонній службі найближчим часом провести спеціальну нараду з даного питання, на якій Г.Москаля визначено, як доповідача.

Джерело: Офіційний сайт Геннадія Москаля

 

29 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів