"4 лапи" починають працювати в Ужгороді

"4 лапи" починають працювати в Ужгороді
Сьогодні в Ужгороді за підтримки міської влади розпочала роботу команда благодійного фонду «4 лапи Україна» з проектом допомоги безпритульним тваринам.

 

Як розповіла адміністратор проекту Олена Вихристюк, до нашого міста прибули шестеро фахівців, у тому числі 2 ловці тварин, два ветеринари. Їм допомагають волонтери зоозахисної ГО «Барбос», які працюють у міському притулку для  тварин. Саме ужгородські захисники тварин добре знають «контингент» чотирилапих безхатьків і місця їх скупчення.

«Чотирилапівці», які замаються відловом тварин, пройшли спеціальне навчання, у тому числі й практику за кордоном і роблять це виключно гуманними методами. Упійманих собак і котів доставлятимуть у притулок, там проводитимуть огляд тварини, щоб визначити стан здоров’я, стерилізуватимуть, вакцинуватимуть від сказу.

Добу після медичних маніпуляцій тварина перебуватиме під наглядом, якщо ж із нею все буде гаразд, то повернуть на те ж місце, де відловили. Чотирилапі, які пройшли процедури, матимуть фірмову кліпсу-чіп блакитного кольору з ідентифікаційним кодом. За ним можна буде отримати в базі даних всю інформацію: параметри тварини, коли і де відловили, хто і які втручання проводив. Базу планують передати притулку і, можливо, міській раді.

Команда «4 лапи Україна» працюватиме в Ужгороді близько місяця. Розглядають також можливість запрошувати на практику місцевих ветеринарів і проводити просвітницькі заходи для дітей – роз’яснювати, як поводитися з тваринами, яка відповідальність лягає на тих, хто спокушається маленькою «живою іграшкою».

На базі притулку є можливість також провести стерилізацію для тварин малозабезпечених ужгородців. Прийом таких собак-кішок проводять по п’ятницях, але за попереднім записом за тел. 0679212289, 0664880480.

Джерело: Ужгородська міська рада

 

29 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів