Іван Барна: "Для Закарпаття форель є цінною традиційною породою риби"

Іван Барна: "Для Закарпаття форель є цінною традиційною породою риби"
Зариблення гірських річок Міжгірщини провели цими вихідними працівники Державної лісової охорони ДП «Міжгірське лісове господарство» спільно з учнями шкільного лісництва та інспекторами управління рибоохорони Закарпаття.

 

А щоб форель після зариблення прижилась краще, працівники лісового господарства будують штучні перепади на малих річках й укріпляють береги водних артерій.

«Для нашого краю форель є цінною традиційною породою риби: її споживає місцеве населення і надзвичайно полюбляють ласувати туристи, які часто приїжджають на відпочинок в гори. Цьогоріч працівники Міжгірського лісового господарства більшу увагу приділили розвитку аквакультури. Відтак у річки Верховини у всіх 7 лісництвах були випущені 15 тисяч мальків царської риби. Адже ми поставили за мету відновити популяцію форелі в тих річках, де природні популяції майже загинули, і збільшити промислові запаси для потреб місцевих мешканців й професійного і аматорського рибальства. Я певен, що наші водні об'єкти солідно поповняться рибними запасами, якщо ми будемо дбайливо ставитися до їх збереження і примноження», - відмітив директор лісового господарства Іван Барна.

Джерело: Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

29 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів