Закарпатські гирьовики – призери Чемпіонату Європи

Закарпатські гирьовики – призери Чемпіонату Європи
Нещодавно у латвійському Даугавпілсі відбувся відкритий Чемпіонат Європи з гирьового спорту. Участь у цьому турнірі взяло понад дві сотні учасників із 19 країн континенту.

 

До складу збірної України, яка складалася з 30 спортсменів, потрапило й троє відомих гирьовиків із Закарпаття – Михайло Тупиця, Василь Потокій, Андрій Яремус.

У змаганнях визначали сильніших у ривку і поштовху, а також в естафеті.

Андрій Яремус недарма має звання майстра спорту міжнародного класу. Виконавши 110 повторень у поштовху, а також 204 – в ривку, хлопець упевнено фінішував першим, залишивши позаду представників Фінляндії та Польщі.

Василь Потокій вдало виступив у складі збірної України серед дорослих. Наша команда здобула золото, випередивши росіян.

Студент Ужгородського університету Михайло Тупиця вкотре довів, що є одним із найкращих в Україні у своїй категорії.

Юнак розпочав боротьбу першого дня змагань у двоборстві. Після вправи «поштовх» наш силач виявився третім, пропустивши вперед росіянина та казаха. Однак після ривка стало зрозуміло, що Михайло здобув срібло турніру, поступившись лише спортсменові з Росії.

А вже наступного дня наш студент вдало виступив у складі юніорської збірної України, де разом зі співвітчизниками виборов золоті нагороди.

«Дуже приємно, коли вдається здобути нагороди на таких визначних змаганнях. Боротьба тут ще більш напружена, ніж на всеукраїнських турнірах. Прагнеш виступити якнайкраще, адже борешся не тільки за себе, а й за честь країни», – розповідає Михайло Тупиця.

Звитяги закарпатських спортсменів не залишилися без уваги. За підсумками турніру в Латвії вони здобули право на участь у відборі до Чемпіонату світу, що відбудеться цього року в південнокорейському Сеулі .

Юрій Піясюк 

mediacenter.uzhnu.edu.ua

 

29 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів