Бізнесові кола Ужгорода отримали "урок" від Держпраці

Бізнесові кола Ужгорода отримали "урок" від Держпраці
В обласному центрі Закарпаття відбувся семінар для працівників підприємств міста та фізичних осіб-підприємців. Проходив він на базі навчально-методичного центру «Охорона праці».

 

Учасники зібрання ознайомилися з основними  вимогами нормативно-правових актів з охорони праці, отримали практичні рекомендації щодо застосування безпечних методів виробництва.

Головний державний інспектор Управління Держпраці у Закарпатській області Маріанна Гукс прочитала учасникам семінару тематичну лекцію про важливість дотримання  трудового законодавства.  У своєму виступі вона, зокрема, акцентувала увагу присутніх на тому, що на сьогодні одним з основних завдань, вирішення яких покладено на органи Держпраці, є легалізація найманої праці та заробітної плати. Водночас Маріанна Михайлівна зупинилася на питанні дотримання роботодавцями мінімальних державних гарантій в оплаті праці. При цьому  наголосила, що юридичні та фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафів за порушення трудового законодавства, повідомили в Управлінні Держпраці у Закарпатській області.

По завершенні лекції присутні мали змогу поставити фахівцю Управління Держпраці запитання, яке їх турбувало, і отримати вичерпну відповідь.

 

 

30 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів