Збірна України реваншувалася через 25 років

Збірна України реваншувалася через 25 років
30 травня на ужгородському стадіоні з нагоди першого офіційного матчу збірної України, який відбувся 25 років тому, 29 квітня відбувся товариський матч збірних ветеранів України та Угорщини.

 

Напередодні матчу ветеранських збірних відбулися урочистості - в яких взяли участь президент Федерації футболу України Андрій Павелко та його колега з Угорщини - Шандор Чані, а також голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, голова обласної федерації футболу Іван Дуран відкрили пам’ятну дошку з нагоди першого офіційного матчу.

Далі президенти футбольних федерацій двох країн по черзі привітали всіх присутніх та вболівальників, а також побажали учасникам матчу приємної та видовищної гри. Привітав учасників матчу Михайло Рівіс. Після цього причетним до організації та проведенню першого офіційного матчу Україна-Угорщина очільник ФФУ Андрій Павелко вручив пам’ятні відзнаки та подяки.

Після фотографування команд арбітр Ігор Хіблін дав стартовий свисток.

Українські футболісти зі стартових хвилин насіли на ворота угорців й змусили в поті чола працювати оборону суперника та воротаря Андруша Йожефа. Гості лише зрідка відповідали негострими атаками. Вже на 12-й хвилині Воробей лівим флангом вискочив на оперативний простріл і точно пробив в дальній кут. Господарі й наділ продовжували атакувати, але угорці міцно тримали оборону. Але все ж під кінець першої половини гри українцям вдалася розгорнута атака, яка завершилася чудовою комбінацією у виконанні Воробця та Гецка. Саме наш земляк Іван Гецко, як і в першому історичному матчі забиває гол у ворота угорців – 2:0. За такого рахунку команди пішли на перерву.

На другу половину команди вийшли з чисельними змінами в своїх складах. Гра дещо змістилася в центр, однак, господарі не втратили переваги й постійно тримали в напрузі оборону суперника. Правда, лише на початку завершальної десятихвилинки настирний Воробей змусив оборонця угорської команди сфолити у власному карному майданчику. Пенальті бездоганно виконав Олег Собуцький. Далі вже угорці вирішили піти вабанк й висунулися великими силами вперед. Заробили кілька штрафних, але лише з одного з них сповна скористалися – Чобо Фехер підкрутив м’яч точнісінько в дев’ятку воріт нашої збірної – 3:1. Цей результат і став остаточним у матчі.

Розбір матчу:

Стадіон «Авангард» м.Ужгород

Температура +25

Глядачів: 6000

Товариський матч, збірні ветеранів

Україна – Угорщна – 3:1 (2:0)

Голи: Воробей 12, Гецко 26, Собуцький 51 (п) – Фехер 54

Україна: Ігор Кутєпов (Віктор Гришко 31), Юрій Шелепницький (к) (Андрій Оксимець 31), Володимир Єзерський, Юрій Сак (Віталій Косовський 31), Сергій Беженар (Андрій  Донець 31), Андрій Анненков (Сергій Кузнєцов  54), Сергій Нагорняк (В’ячеслав Свідерський 48), Сергій Ковалець, Сергій Гусєв (Дмитро Пінчук 36), Іван Гецко (Олег Собуцький 31), Андрій Воробей.

Головний тренер: Анатолій Дем’яненко

Угорщина: Андруш Йожеф (Власак Гейза 31), Тамаш Монош, Андраш Телек, Гейза Месоль, Андраш Чех, Габор Халмаї, Габор Мартон, Тібор Домбі, Лайош Детарі (к), Чобо Фехер, Атті Токолі .

Запасні Ласло Єгер, Шандор Шаллаї, Іштван Шаллої, Отто Вінце, Дьордь Вебер, Роберт Вальтер.

Головний тренер: Емре Гелеї

Арбітр: Ігор Хіблін;

Асистенти арбітра: Іван Староста, Віталій Дем’яненко;

Резервний арбітр: Ілля Вовчанський.

Семен МИХАЙЛИК

В Ужгороді — міжнародний матч до 25-річчя першої гри збірної незалежної України

Ужгородський стадіон, на якому збірна України зіграла перший матч в своїй історії, отримав меморіальну дошку 

Як виглядає меморіальна дошка на честь 25-річчя дебюту збірної України в Ужгороді?

 

31 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів