В Ужгороді презентували дві книги закарпатки зі США

В Ужгороді презентували дві книги закарпатки зі США
В останній день весни в закарпатській організації Національної спілки письменників України відбулась творча зустріч із журналісткою, письменницею Любов Дмитришин (Часто), яка вже 26 років мешкає у США.

 

Під час акції презентували дві нові книги - збірку новел «І нема винних…» та доповнене видання художньо-документальної повісті «Українська мати», які щойно вийшли у видавництві «TIMPANI».

Збірка новел «І нема винних…» присвячена проблемам українського села. «Новели гнітюче-трагічні про село. Тут є біль бабусі, матері, сестри. Дивуюся, що, живучи далеко від Закарпаття, жінка так добре знає і відчуває проблеми села», - прокоментував книгу головний редактор газети «вісті Ужгородщини» Віктор Дрогальчук.

Повість «Українська мати» письменник Олександр Гаврош назвав вершинною річчю у творчості Любові Дмитришин. «Читав книгу й у 1990-их, коли вона вийшла вперше. Вона досі зворушує, бо це правда і вона стукає у серце читача. «Українська мати» одна з небагатьох книг у Закарпатті в художньо-документальному жанрі, т. зв. non-fiction, який запитуваний зараз».

За словами літературознавця Олександри Ігнатович, повість «Українська мати» - автобіографічний, про боротьбу за життя, її осмислення. У романі драма родини емоційновиписана на фоні суспільних змін на зламі 1980-90-их років, відображене життя Ужгорода, газети «Закарпатська правда», стану охорони здоров’яв той час тощо.

Любов Дмитришин під час акції ділилася наболілими думками й спостереженнями та зачитала новелу та кілька віршів, зокрема дитячих. Письменниця та видавець стверджують, що невдовзі будуть наступні книги новел та дитячих творів Любові Дмитришин (Часто).

На зустріч зібралося чимало друзів та колег Любові Дмитришин, які прийшли привітати її з  75-літнім ювілеєм, який вона відзначала у травні.

uzhgorod.net.ua

 

01 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів