Дитячий галас і сміх лунали сьогодні у древній фортеці міста над Ужем

Дитячий галас і сміх лунали сьогодні у древній фортеці міста над Ужем
В Ужгородському замку дітвора сьогодні радісно і креативно розпочала літо!

 

Уже четвертий рік поспіль Міжнародний день захисту дітей в обласному центрі відзначають пізнавальною, веселою і яскравою програмою, яку організовують управління культури та служба у справах дітей Закарпатської ОДА для вихованців дитячих будинків сімейного типу.

Нині до Ужгорода для участі в святкуванні з’їхались майже півсотні дітей і їхні батьки-вихователі – з Рахівщини, Мукачівщини, Хустщини та Берегівщини.

Гостей привітно зустрів Ужгородський замок, на внутрішньому подвір’ї якого і розгорнулося дійство. Найперше дітей розважили актори Закарпатського академічного обласного театру ляльок – улюбленими піснями й запальними танцями, жвавими та кумедними іграми.

Принагідно до розваг долучились і учасники святкової програми Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва, яка саме проводила неподалік зустріч малих читачів із письменником Олександром Гаврошем  – у рамках соціокультурного проекту "Все Закарпаття читає дітям". Автор знайомив дітей із легендою про Ужгородський замок, що увійшла до книги "Легенди Срібної Русі". Це та інші видання за сприяння управління культури облдержадміністрації малі буквоїди одержали в подарунок.  

Тим часом, по завершенні виступу акторів "Бавки" дітвору та юнь залучили до головної атракції – майстер-класу з виготовлення традиційної закарпатської іграшки. Художні витвори в оригінальних техніках і з найрізноманітніших матеріалів – тканини, ниток, тіста – під наглядом членів обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Людмили Губаль (голова), Наталії Стегури, Марії Купарь, а також відомих майстринь декоративно-прикладного мистецтва Олесі Рибалко, Йожини Ілліної, Олени Ваш і Тетяни Поринець.  

Протягом дня на адресу винуватців свята звучало чимало вітальних і напутніх слів, зокрема, від заступника голови Закарпатської ОДА Володимира Колеснікова та заступника голови облради Петра Грицика, начальника управління культури Вікторії Фролової і начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Світлани Якімеліної, директора обласного краєзнавчого музею ім.Т.Легоцького Василя Шеби та директора обласного театру ляльок Мирослава Петія. Серед іншого, мовилося про те, що, на жаль, у сучасному суспільстві чимало дітей потребують захисту – як від особистих життєвих труднощів, так і від соціальних негараздів загальнодержавного характеру, найтрагічнішим із яких є війна. Відтак, на знак єдності з дітьми всієї України, малі закарпатці випустили в безхмарну блакить повітряні кульки символічних кольорів.

А ще дітям нагадали про прикмету, що завжди справджується: як літо зустрінеш – так його і проведеш. Тож усім побажали чудового настрою.

Наостанок учасників чекали подарунки, екскурсія музеєм та святковий обід.

Джерело: Управління культури Закарпатської ОДА

 

 

01 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів