Минулоріч газовики Закарпаття за власний рахунок встановили більше 2,7 тис. індивідуальних лічильників

Минулоріч газовики Закарпаття за власний рахунок встановили більше 2,7 тис. індивідуальних лічильників
Що дало змогу зменшити кількість споживачів газу Закарпатської області, в яких природній газ не обліковувася, до показника 0,7 відсотка.

 

Відповідно до інвестиційної програми ПАТ «Закарпатгаз» пріоритетними напрямами роботи у 2016 році були реконструкція та заміна більш ніж 9 км газових мереж, а також встановлення понад 2,7 тис. індивідуальних лічильників. Загалом, на розвиток газової інфраструктури регіону в минулому році компанія скерувала майже 14 млн. грн.

Фінансування інвестиційної програми підприємства здійснюється за рахунок тарифної виручки, що надходить за послуги з розподілу газу. Тож від розміру тарифу, який затверджує державний регулятор галузі НКРЕКП, залежить обсяг інвестицій у розвиток газорозподільних мереж області.

Минулого року 36% від усієї суми інвестпрограми компанія спрямувала на модернізацію газопроводів. Зокрема, для реконструкції та заміни більше 9 км мереж було використано майже 5 млн. грн.  Ще понад півмільйона скеровано на капітальні ремонти установок електрохімічного захисту газових мереж від корозії.

Окрім того, 2,6 млн. грн. компанія інвестувала в реконструкцію та капітальні ремонти обладнання газорозподільних пунктів та шафових розподільних пунктів, що розміщені на газопроводах та регулюють тиск у мережі на шляху до помешкання споживача.

«Від обсягів фінансування інвестиційної програми залежить безпека та надійність газопостачання в регіоні. Майже усі кошти, які надходять до газорозподільної компанії як плата за послуги з розподілу газу, скеровуються на виробничу діяльність компанії», - розповідає головний інженер ПАТ "Закарпатгаз" Віктор Водзінський.

Також в рамках виконання інвестиційної програми «Закарпатгаз» продовжив роботи із облаштування помешкань споживачів індивідуальними приладами обліку природного газу. Так, майже 4,7 млн. грн. підприємством було скеровано на закупівлю та встановлення понад 2,7 тис. індивідуальних лічильників. Це дало змогу зменшити кількість споживачів газу Закарпатської області, в яких природній газ не обліковувася, до показника 0,7%.

Додамо: реалізація заходів інвестпрограми відповідає принципам довгострокової стратегії ПАТ «Закарпатгаз» щодо покращення енергоефективності газотранспортної системи, і найголовніше - підвищенню рівня безпеки газопостачання Закарпатської області.

Юрій Ломакін, фахівець із зв’язків з громадськістю ПАТ "Закарпатгаз"

 

02 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Влад 2017-06-17 / 21:22:30

    Гарно пишете та й ще обманюєте - вартість лічильника і вартість встановлення вже давним давно вкладена в тариф на розподіл природного газу. Не вірите - подивіться на сайті НКРЕ затверджені тарифи на розподіл природного газу для ПАТ "Закарпатгаз". В Україні безоплатно тільки сир у мишеловці.