Як літератори Заходу і Сходу налагоджували культурні мости в Ужгороді

Як літератори Заходу і Сходу налагоджували культурні мости в Ужгороді
Ця подія мала місце вчора в головній книгозбірні Срібної Землі.

 

У п’ятницю в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка відбувся Поетичний вечір дружби, під час якого молоді письменники з м.Старобільськ та Закарпаття ділилися своєю творчістю та налагоджували культурні мости.

Культурний міст з м. Старобільськ Луганської області головною книгозбірнею краю був прокладений ще рік тому, завдяки спільній радіовечірці «Good Silent Party». Літературний вечір, який відбувся вчора в обласній бібліотеці ще більше укріпив цей «міст» та налагодив нові культурні зв’язки між двома містами.

Модератори  вечору доктор історичних наук - Олександр Набока та завідувачка відділом обслуговування - Євгенія Напуда обрали домашній формат для цієї зустрічі. За круглим столом, з місця, передаючи естафету один одному, гості та закарпатці зачитували свою власну поезію та прозу.

Молоду закарпатську поезію представили Мар’яна Ничка, Торі Ром, Антоніна Корнута. А луганчанки  Михайлина Руднєва, Каріна Костенко та Яна Вороніна поділилися своїми віршами. Без прози в цей вечір не обійшлося. Олексій Тростянський зачитав своє нове містичне  оповідання з майбутньої збірки, а Василь Лавер зацікавив всіх присутніх своїми хорор-історіями та презентував збірку «Свині 18+», до якої увійшли і його твори.

На завершення вечору всі ділилися своїми враженнями від проведеного заходу. До слова, Михайлина Руднєва зазначила: «Я вперше в Ужгороді. Відкрила його, як красиве архітектурне місто. А сьогодні я зрозуміла, що це і місто красивих та світлих людей.» Неочікуваний сюрприз теж мав місце. Каріна Костенко – палка прихильниця творчості Андрія Любки, отримала в подарунок нову книгу письменника «Саудаде» від Олександра Набоки.

Організатори заходу передбачають, що цей вечір стане початком літературної співпраці і в майбутньому ми ще побачимо цікаві спільні культурні акції, пише Євгенія Напуда, завідувачка відділом обслуговування Закарпатської ОУНБ ім.Ф.Потушняка.

 

03 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів