ТОП-5 дитячих продуктів-алергенів!

ТОП-5 дитячих продуктів-алергенів!
Алергія на деякі продукти або речовини зазвичай розвивається ще в дитячому віці і може виникнути у будь-якої дитини, але частіше зустрічається у дітей з сімей, в яких вже існує схильність до таких реакцій.

 

Найбільш вразливим у цьому плані вважається вік дитини до трьох років. Харчові продукти, що викликають алергію у дітей, дуже різноманітні. Давайте розглянемо найбільш поширені продукти-алергени.

1. Коров’яче молоко

Цей продукт може бути причиною алергії серед дітей молодшого віку та новонароджених. Доведено, що молочні білки стійкі до найвищих температур. Цукор в молоці і лактозі може призвести до харчової непереносимості. Найчастіше проблеми виникають при переведенні малюка на штучне вигодовування. Тому лікарі-педіатри рекомендують використовувати спеціальні адаптовані або гіпоалергенні суміші.

2. Риба

Алергію у дитини може викликати як будь-яка річкова або морська риба, так і окремі її сорту. У всіх цих випадках категорично заборонено вживання риб’ячого жиру. Імовірність «перерости» алергію на рибу в дитинстві невелика, і, отже, вона часто зустрічається і у дорослих.

3. Соя

Це один з найбільш поширених харчових алергенів, особливо серед немовлят і дітей. Соя як окремий продукт рідко вживається в їжу. Але потрібно бути обережними з соєвими бобами, які часто використовуються в оброблених харчових продуктах.

4. Яйця

Алергія може виникнути як на жовток, так і на білок, тому вводити яйце в раціон дитини слід обережно. Лікарі рекомендують давати спочатку жовток і лише через кілька тижнів — білок. Багато дітей «переростають» цей тип алергії у віці до 5 років, але в майбутньому знаходяться в групі підвищеного ризику розвитку алергічного риніту та астми.

5. Полуниця і суниця

Алергію на ці ягоди дитина часто може успадкувати генетично, тому перевірте, чи немає у ваших родичів алергії на довгоочікувані ранні літні ягоди. Батькам завжди потрібно пам’ятати, що полуниця і суниця є алергенними продуктами, і дітям першого року життя вони протипоказані.

Термін «алергія» часто неправильно використовують, описуючи будь-яку несприятливу реакцію на продукти харчування як алергічну. Так, харчова нестерпність, токсичні реакції, харчове отруєння батьки часто помилково приймають за алергію. Або навпаки, уникають лікування алергії, невірно думаючи, що всі антигістамінні препарати небезпечні.

Потрібно уважно стежити за реакцією дитини на незнайому їжу, а при будь-якому несприятливому результаті звертатися до фахівця, який допоможе ідентифікувати алерген. При необхідності лікар призначить спосіб лікування антигістамінними препаратами, безпечними для дитячого організму певного віку.

Після одного випадку алергічної реакції потрібно бути завжди готовим до того, що вона може повторитися. Навіть якщо симптоми при першому контакті були легкими, наступного разу реакція може бути сильною. Попросіть лікаря вашої дитини надати план дій з інструкціями для усунення впливу алергену.

korysniporady.com.ua

 

05 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів