Небайдужі ужгородці допомагали совам зорієнтуватися в місті

Небайдужі ужгородці допомагали совам зорієнтуватися в місті
Учора, 5 червня, протягом дня в Ужгороді трапилося кілька випадків, коли містяни знаходили на вулиці малих совенят. Так, одного птаха знайшли в районі Собранецької, іншого – на вулиці Легоцького.

 

Обидва совеня виглядали безпорадними і не дуже вправно літали. Відтак ужгородці просили порад і допомоги у соціальних мережах, а також радилися на місці із сусідами та перехожими.

Пташеня на вулиці Легоцького зібрало купу небайдужих людей. І якщо дітям кортіло торкнутися малого хижого птаха, то дорослі радилися, як його рятувати. Хтось приніс з дому м?яса, аби спробувати погодувати совеня, хтось телефонував знайомим, які вже мали справу з аналогічними ситуаціями. У підсумку вирішили залишити птаха на ніч на балконі одного з мешканців, а на ранок довірити маля фахівцям Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру.

Птахи, що вперше контактували з людьми, спочатку поводилися агресивно, а потім, відчувши, що загрози немає, заспокоювалися. Ужгородці намагалися знайти гніздо, звідки пташенята могли випасти, але такого поруч не було, як не було і дорослих птахів. Враховуючи загрозу від дворових собак та великої кількості автомобілів, містяни на свій страх і ризик брали на себе відповідальність за розгублених пташенят.

Сподіваємося, що мудрі птахи знайдуть спільну мову із мудрими людьми, завдяки яким невдовзі знову повернуться у дику природу.

zakarpatpost.net

 

06 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів