Ужгород долучився до всеукраїнської акції на підтримку медичної реформи

Ужгород долучився до всеукраїнської акції на підтримку медичної реформи
Сьогодні, 6 червня, в Ужгороді на площі Народній перед будівлею Закарпатської ОДА кілька десятків людей долучилися до всеукраїнської акції на підтримку впровадження в Україні медичної реформи.

 

Активісти та містяни у білих халатах розгорнули плакати із гаслами «Вимагаю якісну медицину!», «Чесна медицина вигідна всім!», «Я тут не за гроші, а за мед реформу!» тощо. Апелювали учасники акції до нардепів від Закарпаття та до керівництва області, зокрема до голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля. Саме йому активісти адресували листа з проханням підтримати свої вимоги. Наразі відомо, що лист зареєстрований і переданий у приймальню голови облдержадміністрації.

Учасники акції влаштували своєрідний перфоманс, аби продемонструвати різницю між старою та новою системою охорони здоров?я. Так, присутні вишикувалися у чергу до умовних лікарів, інша частина активістів моделювали співпрацю з медпрацівником у умовах цивілізованих договірних відносин. Наприкінці акції присутні на площі Народній записали короткий відеоролик зі своїми побажаннями щодо змін у медичній сфері, який згодом буде оприлюднений у соцмережах.

Аналогічні заходи пройшли приблизно в один і той же час у 55 містах України, а головна акція тривала під стінами Верховної Ради України. Активісти, медики та пацієнти закликали народних обранців підтримати відповідні законопроекти та звернути увагу на медичну галузь, яка потребує негайної модернізації. Всеукраїнська акція мала назву «Година смерті», її учасники наголосили, що в Україні щогодини через недосконалість медичної сфери помирає близько 67 осіб.

uzhgorod.net.ua

 

06 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів