На Закарпатті через блискавку сталися чотири пожежі

На Закарпатті через блискавку сталися чотири пожежі
5 червня на території Закарпатської області пройшли дощі, що супроводжувалися грозами. Через влучання грозових розрядів трапилося чотири пожежі в житловому секторі. До речі, три з них сталися в селі Чумальово, що на Тячівщині.

 

Перше повідомлення до Служби порятунку «101» надійшло об 11:20. В с. Чумальово на вулиці Комарова Тячівського району загорілася крівля житлового будинку. До місця виклику поспішили вогнеборці 8-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Тячів та місцевої пожежної команди с. Чумальово.

О 11:25 пожежу локалізували, а о 11:38 її  ліквідували. В результаті пожежі  було знищено 3 крокви покрівлі та пошкоджено 2 листи шиферу.

Об 11:27 в оперативно-рятувальну службу  знову повідомляють про пожежу в с. Чумальово. Цього разу загорілася крівля житлового будинку на вулиці Заводській. О 12:40 пожежу площею 65 кв. м локалізували, а о 13:22 повністю ліквідували силами місцевих пожежних команд населених пунктів Чумальово та Угля. Усього на місці події працювало 6 вогнеборців та дві одиниці спецтехніки.

Про третю пожежу в с. Чумальово повідомили до Служби порятунку «101» о 12:03. На вулиці Борканюка також загорілася крівля житлового будинку. Бійці ДСНС 8-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Тячів у складі чотирьох чоловік особового складу на спецавтомобілі о 12:30 локалізували пожежу, а о 13:35 ліквідували її. Площа останньої склала  близько 30 кв. м.

Цього ж дня об 11:50 подібна пожежа трапилася і на території приватного дворогосподарства в с. Велятино Хустського району. На вулиці Садовій загорівся житловий будинок. Площа пожежі становила близько 30 кв. м. На місці події працювали вогнеборці 10-ї державної  пожежно-рятувальної частини м. Хуст.

Ніхто з людей не постраждав.

Рятувальники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті, у літній період, коли грози – не рідкість, украй важливо подбати про блискавкозахист будівель.

Також у негоду варто уникати дзвінків по мобільному. Під час блискавки слід вимкнути всі електроприлади та уникати контакту з водою, а також металевими предметами. Останні дуже добре проводять електрострум, і ви ризикуєте бути ураженими ним. Не наближайтесь до телеграфних стовпів або високих дерев, особливо поодиноких; не стійте поряд із залізною огорожею або іншими провідниками електрики. Адже блискавка завжди б’є у найвищу точку на місцевості. Перечекати громовицю краще у невеликих заглибленнях. Краще за все причаїтися, адже різкі рухи та метушня можуть спровокувати удар блискавки.

У ДСНС України у Закарпатській області

 

06 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів