Сьогодні в Ужгороді – концерт органної музики

Сьогодні в Ужгороді – концерт органної музики
7 червня на шанувальників органної музики чекає зустріч із творчістю одного з найвидатніших композиторів світу, майстра поліфонії і контрапункту Й.С.Баха.

 

У виконанні солістки Закарпатської обласної філармонії Катерини Гажо (орган) прозвучать найвідоміші твори Й.С.Баха – знаменита  Токата і фуга ре мінор, Пасакалія і фуга до мінор, Фантазія і фуга соль мінор («Велика»), Соната для віолончелі й клавіра № 3 соль мінор, кілька хоралів, в тому числі у перекладі для органу, віолончелі і кларнета. У програмі також візьмуть участь Діана Гавата (віолончель) та Вілліам Варга (кларнет). Початок концерту о 18.30. Ведуча – Катерина Керечанин.

Лауреат Всеукраїнських та міжнародних конкурсів Катерина Гажо працює у Закарпатській обласній філармонії всього другий рік. Коло її музичних вподобань не обмежується творчістю великих майстрів. Зокрема, виконавиця встигла познайомити ужгородського слухача з ім’ям маловідомого німецького композитора-романтика Йозефа Габріеля фон Райнбергера. Катерина Гажо активно співпрацює з іншими солістами і колективами філармонії. А недавно з успіхом виступила на Міжнародному фестивалі «Органний собор – 2017» у м.Рівне і вже отримала запрошення знову відвідати Рівненську обласну філармонію з новою концертною програмою.  

Підготувала Таїсія Грись

 

07 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів