Закарпатцям за кермо без цього краще не сідати!

Закарпатцям за кермо без цього краще не сідати!
Сучасний автомобіль настільки впевнено "влився" в категорію ширвжитку, що будь-які страшилки на тему "Обов'язково перевірте перед виїздом то-то і те-то" давно не сприймаються всерйоз.

 

Тим часом побіжно оцінити стан машини перед виїздом - це дуже навіть «комільфо». Ніхто не змушує вас лізти під днище, але десяток найпростіших операцій можна проробляти на автоматі і при цьому дуже швидко. Отже, загинаємо пальці.

1. Перевіряємо, чи на місці номерні знаки. Не секрет, що деякі «добрі» люди часто їх крадуть. Вже краще дізнатися про це відразу, чому виправдовуватися перед поліцейським, який справедливо поцікавиться причиною їх відсутності. Інакше можна потрапити на штраф в розмірі п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбутися прав на термін від одного до трьох місяців.

2. Оцінюємо, чи немає біля машини явних підтікань масла та інших рідин, що утворили непривабливу калюжу. При наявності зазначеної калюжі ваша поїздка, швидше за все, автоматично відкладеться. Врахуйте, що калюжа з технічної рідини могла утворитися і до того, як ви припаркувалися на цьому місці. Тому, заїжджаючи на стоянку, не зайве буде звернути увагу, чистий чи асфальт, на якому ви збираєтеся розмістити свою машину.

3. Побіжно оглядаємо стан кузова - чи не з'явилися нові подряпини і вм'ятини? Якщо з'явилися, подальша поведінка - по ситуації. Якщо пошкодження помітні, рекомендуємо оглянути прилеглу територію в пошуках автомобіля, який міг би стати винуватцем ДТП. Зверніть увагу, чи немає поблизу камер відеоспостереження, в поле зору яких потрапляє місце стоянки вашого автомобіля.

Опитайте перехожих, які могли б стати свідками події. Наприклад, працівників найближчих магазинів або місцевих жителів, які вигулюють своїх собак. Без свідків та відеозаписи події немає сенсу викликати патрульну поліцію для оформлення аварії. Якщо винуватця немає, то і компенсації по ОСАГО вам, швидше за все, не отримати. Зате в історії автомобіля з'явиться запис про ДТП, яка викликає зайве підозру. Інша справа, якщо ви оформили поліс КАСКО.

4. Не приспущені чи колеса? За манометром, звичайно, лізти не хочеться, але стану «спущено / не спущена» розрізняються на око.

5. Сіли в машину? Відразу заблокуйте двері - і вам спокійніше, і роботу дверних механізмів оціните.

6. Запускаємо двигун і дивимося, чи не горить на панелі приладів щось червоне? Ніяких попереджувальних піктограм горіти не повинно.

7. Чи правильно виставлені дзеркала заднього виду? Чи не стукнув по них кулаком незадоволений чимось сусід чи іншої добра людина?

8. Перевіряємо справність світлових приладів. Для цього навіть не обов'язково просити когось про допомогу. Практично завжди стоп-сигнали відбиваються десь ззаду - стіна, паркан, інший автомобіль і т.п. Те ж відноситься до головній оптиці.

9. Чи живі гальма? Рушаючи з місця, пригальмуєте і заспокойте самі себе: мовляв, все в порядку.

10. Що у нас з паливом? Пора на АЗС чи ще ні? Їзда на лампочці не додає здоров'я бензонасосу, а вам впевненості в благополучному досягненні мети поїздки.

Джерело: Бегемот

 

07 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів